Pot vedea pisicile în întuneric?

Apropo.ro / 22.02.2015, 12:00
Pot vedea pisicile în întuneric?
Ochii pisicii se pot adapta cu ușurință la anumite cantități de lumină.

Poate aveți pisici ca animale de companie în casă. Le iubiți, le creați confort, vă jucați cu ele și le tratați ca pe un membru al familiei. Însă pisica este considerată ca fiind una dintre cele mai ciudate creaturi de pe pământ.

Chiar dacă a trăit pe lângă casa omului din cele mai vechi timpuri, aceasta are uneori un comportament agresiv atunci când nu îi convine ceva, dând senzația că abia a fost adusă din junglă.

O pisica are un comportament asemănător cu al altor animale precum leul, tigrul și leopardul. De exemplu, pisica își pândește victima și apoi atacă rapid prada, exact ca animalele sălbatice mai sus menționate.

O pisica poate face un salt imense în aer, aterizând întotdeauna în picioare. Pernuțele de la picioare o ajută să nu își dea de gol apariția atunci când urmărește o pradă. Ea are 18 gheare la picioare, pe care le scoate și le bagă înapoi cu rapiditate.

Ochii pisicii se pot adapta cu ușurință la anumite cantități de lumină. Pisicile au un câmp vizual de 200 de grade, pe când al oamenilor care este doar de 180 de grade.

Privirea periferică a oamenilor este de 20 de grade pe fiecare parte, iar vederea periferică a pisicilor este de 30 de grade pe fiecare parte.

O pisică nu poate vedea în întuneric absolut, în schimb are nevoie de mai puțină lumină față de celelalte animale.