Poveste de cartier

De: Mioara Tronaru / 05.05.2008, 00:00
Poveste de cartier
Întors acasă după un an de armată, Vio descoperă cu surprindere că vechii săi prieteni şi cartierul în care locuia s-au schimbat fundamental. Zona este acum controlată de mafiotul Da Vinci, un traficant de droguri din cauza căruia tatăl lui Vio şi-a pierdut casa, iar pentru prietenii lui, bătăile cu banda rivală au devenit un mod de viaţă. Cu toate acestea, Vio este fericit: şi-a întîlnit dragostea vieţii sale, pe Ramona, care la rîndul ei îl iubeşte atît de mult încît ar face orice pentru el, inclusiv să-l înfrunte pe cel care doreşte să o ia de soţie cu forţa - mafiotul Da Vinci.

Filmul se vrea o variantă autohtonă a celebrului ”West Side Story” adaptată realităţilor romăneşti dintr-un cartier bucureştean. O poveste de dragoste spusă şi trăită pe ritmuri de manele, cu o distribuţie din care fac parte nume consacrate ca Florin Călinescu, Romică Ţociu şi Cornel Palade, dar şi tineri care fac primii paşi pe tărîmul filmului. Din ultima categorie face parte şi Monica Merişan, care la numai 16 ani are rolul principal în acest film şi care a uimit întreaga echipă cu talentul său. Partenerul ei din film este Sorinel Copilul de aur, cunoscut al acestui gen muzical, un tînăr cu un număr impre­sionant de fani pentru cei 15 ani ai săi. Filmările, în diverse locuri din Bucureşti, s-au desfăşurat cu peripeţii, fiind nevoie de forţe de ordine pentru a ţine în frîu mulţimea doritoare de autografe.

Premiera 9 mai
TO: Poveste de cartier. Producţie Romănia, 2008.
R: Theodor Halacu-Nicon. Cu: Sorinel Copilul de aur, Monica Merişan, Florin Călinescu, Romică Ţociu, Cornel Palade, Augustin Viziru, Adriana Nicolae.
Distribuit de MediaPro Distribution