„Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob, în competiția Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons

De: Carmen Ulian / 21.02.2015, 14:00
Lungmetrajul "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, a fost selectat în competiția Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons, orașul belgian care, anul acesta, a primit titlul de "capitală culturală europeană", alături de localitatea Plzeň din Cehia.

Potrivit site-ului oficial al festivalului, în competiția internațională de scurtmetraje au fost selectate „Vera”, de Dorian Boguță, și „Colecția de arome”,  de Igor Cobileanski.

Ediția de anul acesta a festivalului, care se desfășoară între 20 și 27 februarie, va prezenta în secțiunea Panorama și scurtmetrajul „Entre midi et 15 heures”, al regizoarei Alina Teodorescu.

Totoodată, în secțiunea Panorama, dedicată scurtmetrajelor, va fi proiectată pelicula „Ela, Panda și Madam”, de Andrei Răuțu.

„O poveste de dragoste”, de Cristina Iacob, prezintă o poveste de iubire emoționantă a cărei temă centrală gravitează în jurul iubirii și a puterii sale de a depăși orice obstacol. Povestea Apriliei (Raluca Aprodu) și a lui Sebastian (Dragoș Bucur) arată publicului că îi trebuie foarte puțin pentru a găsi fericirea.

În ajun de Crăciun, Aprilia, o actriță în căutarea celebrității, îl întâlnește pe Sebastian, un tânăr violonist. Micul joc de replici pe care îl întreprind cei doi se dovedește a fi debutul unui frumoase povești de iubire, neștiind că trecutul Apriliei se va întoarce împotriva lor.

„Vera”, de Dorian Boguță, este povestea unui tânăr de 20 de ani care, respins de iubita lui, caută consolare în brațele unei prostituate. Dar nici cu ea nu are noroc. Din întâmplare, el întâlnește o fată într-un loc complet neașteptat, iar destinul este pe punctul de a-i juca o farsă, se arată pe site-ul evenimentului. Scurtmetrajul regizat de Dorian Boguță în are în rolurile principale pe Irina Noapteș și Anghel Damian.

Pe de altă parte, scurtmetrajul „Colecția de arome” regizat de Igor Cobileanski, care a fost prezent, în 2013, și în competiția Festivalului de la Brest și proiectat și la Romanian Short Waves, la Cannes, prezintă istoria unui băiețel, Victor, și a tatălui său. Pentru a face rost de niște medicamente pentru mama lui Victor, cei doi aleg o cale periculoasă și grea, iar supraviețuirea în condițiile unei sărăcii absolute îi face să piardă orice valori umane.