Povestea din spatele serialului de epocă “Downtown Abbey”

De: Cătălina Matei / 12.01.2017, 11:43
Povestea din spatele serialului de epocă “Downtown Abbey”
Zilele de duminică sunt mai frumoase atunci când sunt petrecute în atmosfera de poveste de la castel. De aceea, în fiecare duminică, de la 18:00 la 20:00, Happy Channel invită telespectactorii să urmărească serialul de epocă “Downtown Abbey”.

“Downtown Abbey” este unul dintre cele mai vizionate seriale la categoria dramă istorică din toate timpurile, fiind urmărit de aproximativ 120 de milioane de telespectatori din 200 de ţări şi regiuni. Însăşi Regina Elisabeta a II-a este un telespectator fidel al serialului britanic difuzat de Happy Channel, care de asemenea a atras atenţia asupra unor detalii istorice din serial.

În 2012 a devenit cel mai nominalizat serial britanic la premiile Emmy, cu 16 nominalizări, în cadrul celei de-a 64-a ediţii. Mai mult decât atât, serialul a obţinut şi 3 Globuri de Aur.

Majoritatea filmarilor au avut loc într-un castel adevărat, Highclere, situat pe o suprafaţă imensă în Hampshire, o proprietate deţinută de familia Herbert încă din secolul al VII-lea. Secvenţele filmate în bucătărie, la subsol, sau in camerele sevitorilor au fost filmate într-un studio din Londra, pentru că aceste zone ale castelului Highclere au fost modernizate in timp.

Pe lângă faptul că în serialul “Downtown Abbey” apar imagini cu un castel adevărat, telespectatorii au ocazia să vadă în fiecare duminică, de la 18:00 la 20:00, pe Happy Channel, şi obiecte vestimentare veritabile, iar mobila castelului arată exact ca cea originală, de la începutul secolului XX.