Povestea familiei care a rupt orice legătură cu oamenii din jur timp de 40 de ani

Apropo.ro / 05.02.2013, 18:00
Membrii familiei Lykov s-au retras în sălbăticie de peste 40 de ani. Au rupt contactul cu realitatea și nu au habar că a existat Al Doilea Război Mondial.

Într-o poieniță dintr-o pădure întunecată din Rusia, familia Lykov trăiește de peste 40 de ani. Tot atât timp a trecut de când ei au rupt orice contact cu cei din jurul lor, cu realitatea.

Acolo, într-o cameră mică, locuiau doi adulți cu patru copii. Toți înghesuiți, fără lumină, fără ustensile de bucătărie, aproape ca în era primitivă.

Un grup de geologi au dat peste ei, iar povestea pe care urma să o afle era terifiantă.

casuta

Căsuța Lykovilor

Lykovii au plecat în sălbăticie în 1936, atunci când capul familiei a fost ucis de comuniști. Ei făceau parte din secta Vechilor Credincioși sau ai Răscolnicilor și erau persecutați la acea vreme.

Geologii i-au găsit în 1979. Uimirea a fost de ambele părți. Doar lupii și alte animale fioroase mai puteau trăi în taigaua siberiană unde au fost găsiți Lykovii.

Grupul de geologi a fost primit de familia sălbatică. Au povestit despre cum au părăsit locurile natale și cum s-au adăpostit în pădure, departe de civilizație. Doi dintre cei patru copii ai lor s-au născut acolo, în mijlocul pădurii.

geologii si lykovii

Geologii și Lykovii

Au povestit că mâncarea lor este compusă din iarbă, scoarță de copac, iar la un moment dat au fost nevoiți să-și mănânce chiar și pielea pantofilor. Cel mai mare dintre fii a devenit, între timp, un bun vânător.

Când geologii le-au oferit din mâncarea lor, nu au acceptat, căci nu știau ce este pâinea, gemul, etc. Singurii care mai mâncaseră pâine în viața lor erau cei doi părinți.

După ce le-a povestit Lykovilor despre viața modernă și le-au oferit sare, pe care au primit-o, geologii au plecat mai departe.

cimitir lykov

În pădure au trăit, acolo s-au și îngropat

Din cei șase membrii ai familiei Lykov, au decedat trei din cei patru copii, fiind bolnavi. Capul familiei a murit la 27 de ani după moartea soției sale, care se înfometase pentru ca ceilalți să aibă ce mânca. Toată viața lor au crezut că locuind departe de lume le mai pot fi iertate păcatele vieții.

Se spune că doar Agafia, fiica cea mare lui Lykov cel mare mai trăiește, astăzi ea având în jur de 70 de ani. Nu a plecat din pădure, locul în care a ales să trăiască până la sfârșitul vieții sale.