Povestea gemenilor care s-au nascut baieti si au devenit frate si sora

De: Gabriela Voicu / 13.12.2011, 12:10
Povestea gemenilor care s-au nascut baieti si au devenit frate si sora
Wyatt Jonas, unul dintre fiii unei familii din Statele UNite a devenit fata in clasa a IV-a, pentru ca nu s-a identificat niciodata cu sexul sau.

Desi s-au nascut baieti, gemenii Wyatt si Jonas Maines au devenit intre timp frate si sora. Wyatt nu s-a simtit niciodata ca fratele lui, Jonas, care se juca de-a Spiderman si piratii, el preferand papusile Barbie.

De la o varsta frageda, Wyatt nu s-a identificat cu sexul cu care a fost nascut si cu ajutorul parintilor, care au dat dovada de foarte multa intelegere, a inceput sa traiasca asemenea unei fete.

Wyatt a devenit Nicole in clasa a IV-a si acum ia hormoni pentru a opri manifestarile pubertatii masculine.

Familia Maines, din sudul statului Maine, Statele Unite, a dus o lupta incredibila pentru ca Nicole sa fie acceptata asa cum este. De-a lungul timpului a infruntat batalii de ordin legal, discriminare, agresiuni si au fost nevoiti sa isi schimbe resedinta.

Wyatt Maines a devenit Nicole

In final, parintii au gasit si o clinica unde transsexualul Wyatt primeste ajutorul de care are nevoie, o clinica unica in Statele Unite. Utilizand terapia hormonala, medicii au reusit sa-i stopeze dezvoltarea caracteristicilor cum ar fi pilozitatea faciala.

La 14 ani, Wyatt are parul lung, poarta doar haine pentru fete si de cateva luni numele i-a fost schimbat legal in Nicole. Efectele tratamentului pe care il urmeaza Nicole este vizibil. Este mult mai scunda decat fratele ei si cantareste mai putin. Jonas, care se transforma incet-incet in barbat, a declarat: „Imi iubesc mult sora si avem o relatie foarte solida”.