Povestea imensului bibelou expus în Piața Universității

De: Dragos Tanase / 30.05.2014, 14:15
Povestea imensului bibelou expus în Piața Universității
Bucureștenii care trec zilele acestea prin Piața Universității pot admira un bibelou, pe care mulți și-l amintesc din propriile case, „Contesa"... care are și un cuțit înfipt în spate!

Lucrarea aparține artistei Ileana Oancea, care a muncit o lună pentru ea, și este expusă, de câteva săptămâni, pe esplanada din zona statuilor. Va putea fi văzută până pe 12 iulie.

„Am participat la un concurs care a avut tema și pe care l-am câștigat. Am pornit de la ideea că bibelourile nu mai sunt ce au fost odată. Înainte erau considerate opere de artă, dar la un moment dat și-au pierdut valoarea artistică. Am ales să imit acest bibelou pentru că era unul dintre cele mai cunoscute acum ceva timp”, explică Ileana Oancea.

Lucrarea este alcătuită din polistiren, iar structura este realizată din fier, în timp ce pe suprafața sa a fost aplicat un strat de rășină, care să o protejeze de precipitații și să semene foarte bine cu originalul.

În ceea ce privește cuțitul înfipt în spatele contesei, artista spune că este modul său de a vedea și exprima faptul că valoarea bibelourilor s-a stins.