Povestea legendarelor ţigări Carpaţi! Motivul pentru care au dispărut de pe piaţă

De: Nicoleta Nicolae / 01.02.2016, 10:12

Povestea legendarelor ţigări Carpaţi! Motivul pentru care au dispărut de pe piaţă
Ţigările mai sunt astăzi produse doar la fabrica din Sântu Gheorghe, Covasna. Celelalte patru fabrici în care se produceau au fost oprite pe parcursul procesului de privatizare.


„Când au apărut multinaţionalele, de la an la an, influenţă a devenit din ce în ce mai puternică. Au reuşit să ocupe aproape toată piaţă la intern, acciza a crescut foarte mult. De exemplu, ţigară Carpaţi fără filtru are aceeaşi acciza că şi ţigareta Kent. A scăzut producţia la intern şi astfel ne-am orientat la export. ” spune doamna Rada Gherghina, care a lucrat peste 30 de ani în Fabrica de Ţigarete din Bucureşti.

Romanii nu mai fumeaza brandul care a facut furori in urma cu zeci de ani intrucat s-au orientat spre tigarile venite din afara.

“Până la urmă consumatorul fumează preţul, iar dacă o ţigară Carpaţi este apropiată că preţ de o ţigară străină există această mentalitate că ce este străin este mai bun. Mai fumează Carpaţi cei care au fumat o viaţă această ţigară şi simt în continuare o plăcere. Un fumător adevărat este cel care vrea să simtă că îi rămâne şi puţin tutun pe limbă“, explică doamna Gherghina pentru a1.ro.