Povestea pietrelor care cântă (Video)

Apropo.ro / 03.03.2014, 12:30
Povestea pietrelor care cântă (Video)
În County Park din Pennsylvania există o zonă întinsă unde se găsesc pietre care scot anumite sunete atunci când bați în ele. Fiecare cântă pe limba ei.

Zona de 3,2 hectare din cele aproape 52 cât are County Park a adunat mulți curioși și amatori de senzații noi și fenomene ciudate ale naturii. Aici se găsesc pietre mari și mici, bolovani de toate mărimile și formele care, la o lovire încep să scoată sunete ca și cum ar cânta.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Unii se întreabă dacă sunt pietre reale, căci sunetele pe care ele le scot par ca atunci când lovești ceva metalic. Fenomenul a dat de furcă cercetătorilor și geologilor multă bătaie de cap. Au făcut experimente și cercetări, dar tot nu au aflat ce anume le face să scoată acest tip de sunet.

Fiecare piatră produce un sunet de joasă frecvență care nu este perceput de urechea umană. Asta s-a descoperit în 1965, în urma unor analize efectuate de geologul Richard Faas. Tonurile a mai multor pietre interacționează unul cu celălat, și toate adunate emit sunetul perceptibil omului.

pietre

Richard a continuat cercetările, dar nu a aflat prea multe, ci doar că pietrele ar conține diabază, o substanță vulcanică, bogată în fier și alte minerale grele ca toate pietrele. Totuși, ceva în compoziția lor le face diferite de pietrele obișnuite.

O altă teorie despre „cântatul” pietrelor este aceea că presiunea sau frecarea dintre ele sunt responsabile de efectul audio.

Pietrele nu au fost pe acest teren dintotdeauna. Ele au ajuns în această zonă în urma unei avalanșe ce a avut loc pe muntele din zonă. Printre pietre nu prea crește nimic, nicio plantă și nici insectele nu-și fac veacul în zonă.

Câțiva vizitatori au declarat că busolele lor nu au funcționat în această zonă, și cu toate astea nu s-au înregistrat radiații peste nivelul normal, unde magnetice anormale sau activitate electromagnetică. Totul este în parametrii normali.

Turiștii vin aici anual în număr mare și nu ezită să nu folosească pietrele pe post de instrumente muzicale. În această zonă se țin și concerte, în care sunt folosite și pietrele, iar muzicienii cred că este un loc în care poți face muzică interesantă.