Povestea româncei care deține toată producția de fire de argint din lume

Apropo.ro / 22.05.2013, 12:00
Alina Pantazi - Sturdza, descendenta regală, este proprietara singurei companii din lume ce deține firul de argint.

Alina Pantazi – Sturdza este nepoata prințului Sturdza, și a urmat exemplul acestuia în ce privește afacerile și succesul în acest domeniu.

În urmă cu 11 ani, Alina Sturdza înființa, alături de prințul Dimitrie Sturdza, o companie de vânzări directe, Capra Nera, prin care comercializează sute de produse pentru aproape toate categoriile de la accesorii și sănătate până la textile și produse cosmetice.

Dimitrie Sturdza

Dimitrie Sturdza

Compania comercializează peste peste 357 de produse, sub trei branduri distincte: Capra Nera, marca de textile, Alive, marca de produse terapeutice și Deesse-marca de cosmetice a DEESE AG. Producția se realizează în proporție de 80% de către DEESSE AG în Elveția, iar restul în unități ale partenerilor din Franța, Germania, Austria și Israel.

Ce face unică compania Alinei Sturdza este tocmai faptul că deține cea mai mare rezervă de fir de argint din lume, dar și monopol. În 2010, Capra Nera deținea 200 de tone de fir de argint, cu o notă de plată de 2 milioane de euro.

Firul de argint a fost cumpărat de Alina Sturdza, acționar majoritar, de la compania producătoare Hermann Buhler din Germania. Compania germană este singura din lume care mai produce firul de argint.

colant Capra Nera

Colant modelator cu fir de argint. Preț 54 euro pe capranera.com

Compania Alinei Sturdza produce textile care sunt valabile pentru România, iar din 2012 a început să vândă și peste graniță. Lunar se vând între 3.000 și 4.000 de perechi de șosete și 1.000-2.000 de chiloți de damă pe lună. Prețul unei perechi de șosete este de 8 euro, iar pentru o pereche de chiloți se percep între 15 euro și 16 euro.

Alina Sturdza, prin Capra Nera, a realizat o colaborare cu Romanița IovanLittle Black Dress – Romanitza 20 de ani. Rochia neagră, elegantă are un preț de vânzare de 200 de euro.

rochie Romanitza

Co-fondatorul companiei, prințul Dimitrie Sturdza, 75 de ani, se afla pe locul 20 din Top 500 miliardari realizat de Forbes în 2010, cu o avere de 220 de milioane de euro în urma investițiilor în cosmetice și imobiliare.