Povestea tulburătoare a Cristinei Bălan! Gemenii ei au sindromul Down: „Copiii mei sunt priviţi cu scârbă, de parcă ar fi nişte rebuturi”

De: Nicoleta Nicolae / 22.03.2016, 08:56

Povestea tulburătoare a Cristinei Bălan! Gemenii ei au sindromul Down:
Copiii câştigătoarei de la Vocea României, gemenii Toma David şi Matei Nikolas (2 ani şi 7 luni), suferă de o anomalie genetică.


Cristina Bălan a aflat în cea de-a 24 săptămână de sarcină că unul dintre micuţi ar putea avea Sindromul Down şi a fost sfătuită şă întrerupă sarcina: „Medicul tăcea, genul ăla de tăcere din care îţi dai seama că ceva se întâmplă. Mi-a spus că Toma are nişte markeri de Sindrom Down. Nu am avut nici o reacţie, medicul părea mai afectat decât mine. Mi-au spus că pot să fac avort. M-a durut cel mai mult asta, că era o sarcină defectă şi mi se părea o situaţie care ţinea de alegere. Am auzit păreri care ard pe suflet. Arunci copilul, dacă se îmbolnăveşte între timp?”, a mărturisit, şocată, Cristina.
Toma şi Matei s-au născut prematur: „M-au întrebat de ce îi ating atât? Mi s-a spus că gemenii mei nu au nevoie de dragoste, au nevoie de medicamente. Nu îmi venea să cred”, a mai povestit solista, pentru PRO TV.

Timp de doi ani, Cristina şi soţul ei s-au descurcat foarte greu din punct de vedere financiar: „Ne-am abţinut de la multe lucruri, pentru a le asigura lor minimum necesar, ne-au mai ajutat şi părinţii”, a precizat Cristina, luni (21 martie), pentru emisiunea „La Măruţă”.

Cristina Bălan a susţinut că gemenii ei sunt priviţi diferit atunci când merge cu ei la medic sau iese în public: „Când băieţii aveau un an şi am fost cu ei la un control medical, medicul ne-a dat afară, pentru că i-am spus că sindromul Down nu este o boală. Medicul nu mi-a recomandat să fac anumite teste în timpul sarcinii. E un fel de scârbă cum se uită medicii la ei. E ca şi cum aceşti copii sunt nişte rebuturi. E o condiţie genetică definitivă. S-ar putea să greşesc, dar deseori am impresia că medicii se uită uneori ciudat la băieţii mei, parcă spun că sunt defecţi. Sunt copii speciali, iubitori. Ne dorim să înfiinţăm un ONG pentru copii diagnosticaţi cu Down”, a mai adăugat aceasta.