Povestea unei iubiri ce a influențat destine

Apropo.ro / 01.11.2004, 17:22
Povestea unei iubiri ce a influențat destine
În mijlocul secolul al XIX-lea, epoca a romantismului prin definiție, tanara Matilde Penalver y Beristain, contrazicand regulile societații aristocrate careia îi aparține, se îndragostește de Adolfo Solís, un militar fara avere. Aceasta uniune nu este dorita de mama


În mijlocul secolul al XIX-lea, epoca a romantismului prin definiție, tanara Matilde Penalver y Beristain, contrazicand regulile societații aristocrate careia îi aparține, se îndragostește de Adolfo Solís, un militar fara avere. Aceasta uniune nu este dorita de mama ei, Augusta, care vroia sa o casatoreasca cu un barbat bogat pentru a salva familia de la ruina financiara.

Pe de alta parte, doctorul Manuel Fuentes Guerra era candidatul perfect pentru Matilde: tanar, frumos, faimos pentru bunatatea sa și proaspat moștenitor al unei averi colosale. Augusta ignora faptul ca Manuel era copilul din flori al puternicului moșier Joaquín Fuentes Guerra, care abia cu cateva luni în urma îl recunoscuse pe Manuel ca fiu al sau. Pentru a-și duce la capat planurile, Augusta și fratele Matildei, Humberto, au reușit sa-l bage la închisoare pe Adolfo pentru a o face pe Matilde sa creada ca acesta s-a casatorit între timp și are deja copii.

Matilde, îndurerata și presata de mama sa, se casatorește cu Manuel, conștienta fiind ca averea lui va acoperi datoriile familiei.

Dupa ce iese din închisoare, Adolfo își cauta iubita și afla cu surprindere ca Matilde este casatorita cu Manuel. El reușește cu greu sa ajunga la ea și sa-i spuna ca totul fusese o minciuna pusa la cale de mama și de fratele ei. Cei doi își jura dragoste eterna și decid sa fuga împreuna, dar Manuel îi descopera și decide sa se razbune pe Matilde, deși nu este dispus sa renunțe la ea.

Matilde este nefericita pentru ca nu-și iubește soțul și, în plus, mai este nevoita sa suporte și intrigile Antoniei, fiica administratorului, care este îndragostita de Manuel.

Pe de alta parte, dupa cautari intense, Adolfo gasește noua moșie unde locuiește Matilde și se angajeaza acolo ca administrator, pentru a-și recuceri iubita. Manuel, fara sa cunoasca identitatea noului administrator, îl simpatizeaza și îl trateaza ca pe un prieten.

Adolfo recunoaște ca, în ciuda geloziei pe care i-o poarta, Manuel este un barbat onest și demn de încredere.

Între timp, Manuel și Matilde descopera ca au fost victimele intrigilor Augustei și ale lui Humberto. Cu toate acestea, atențiile subtile, privirile pline de pasiune și dorința înfranata a lui Manuel vor cuceri inima Matildei care, într-o zi, realizeaza brusc ca dragostea ei pentru Adolfo a disparut, fiind înlocuita de un sentiment mult mai profund și mai intens pentru soțul ei.

Cu durere în suflet, ea decide sa-i spuna adevarul lui Adolfo, pe care, deși nu-l mai iubește, nu vrea sa-l faca sa sufere. El accepta pierderea și, cu inima franta, pleaca de la moșie în aceeași zi în care Matilde îl anunța pe Manuel ca vor fi parinți.

Dar fericirea celor doi nu dureaza mult. Manuel descopera ca fostul administrator nu era altul decat iubitul din tinerețe al Matildei. Toate explicațiile și parerile ei de rau nu folosesc la nimic, deoarece Manuel nu o poate ierta ca l-a înșelat a doua oara. Furios, el pune la îndoiala paternitatea copilului sau și o alunga pe Matilde de pe moșie, iar apoi încearca s-o uite cu ajutorul Antoniei, care îl „pandea” de mult timp. Însa nici aceasta relație nu va dura, pentru ca Manuel și Matilde se iubesc cu pasiune, în ciuda separarii impuse, și vor fi nevoiți sa lupte împreuna pentru dragostea lor adevarata.

Știai caÂ…

* Telespectatorii postului Acasa au vazut în premiera europeana telenovela Amor Real, la numai doua luni de la premiera din Mexic.

* Amor Real se bucura de o distribuție de zile mari, cei mai importanți actori mexicani dandu-și concursul în realizarea acestei superbe producții de epoca. Serialul va prilejui reîntalnirea, dupa mult timp, cu îndragitul Fernando Colunga, absent o lunga perioada de timp de pe micile ecrane din Romania.

* Producția semnata de Carla Estrada a debutat cu dreptul în Mexic: frumoasa poveste a atras atenția a milioane de telespectatori, fascinați de maiestuoasele costume pe care le poarta personajele interpretate de Adela Noriega, Fernando Colunga, Mauricio Islas, Helena Rojo, Chantal Andere, Mariana Levy, Harry Geithner.

* Pentru vestimentația personajelor s-au folosit peste 10 mii de metri de material. Costumele femeilor se compun din 15 articole fiecare, dintre care cele mai importante sunt: arcul de sub rochii (crinolina), palaria, umbrela de soare, manușile și, bineînțeles, batista.

* Designul costumelor a fost realizat de Mariana Melgarejo și Mónica Aceves. Timp de 4 luni, ele s-au documentat cu minuțiozitate asupra modei anului 1860, perioada în care se desfașoara acțiunea din Amor Real.

* Toate hainele au fost create exclusiv pentru aceasta producție de epoca, în atelierele de la Televisa, unde s-au confecționat peste 700 de costume! În plus, pentru generic (care dureaza doar cateva secunde), filmarile au durat 72 de ore!

* Însa, pe langa vestimentație și accesorii, mai exista un aspect care a necesitat foarte multa munca: coafurile personajelor, conforme cu epoca, pana la cea mai mica bucla.

* Adela Noriega, de exemplu, a avut peste 20 de pieptanaturi diferite, în funcție de momentele și de situațiile prin care trecea personajul sau.

* Toți actorii, în special actrițele, veneau cu cateva ore înainte de începerea filmarilor, pentru ca pieptanaturile elaborate luau foarte mult timp pentru a fi realizate. Au fost folosite multe tipuri de bigudiuri pentru a crea onduleuri mai mari sau mai mici, sau pentru a da volum parului.

Acasa Magazin