PowerShot SX100 IS

Apropo.ro / 28.09.2007, 15:22
PowerShot SX100 IS
Canon anunță lansarea lui PowerShot SX100 IS, primul model de cameră digitală din noua gamă SX cu super zoom. Combinând zoom-ul optic mare și operațiile prietenoase într-o formă compactă uimitoare, seria SX oferă performanță

Canon anunță lansarea lui PowerShot SX100 IS, primul model de cameră digitală din noua gamă SX cu super zoom. Combinând zoom-ul optic mare și operațiile prietenoase într-o formă compactă uimitoare, seria SX oferă performanță excepțională pentru oricare membru al familiei și include posibilitatea de control manual pentru utilizatorii cu experiență.

PowerShot SX100 IS dispune de un zoom optic de 10x cu Stabilizator optic de imagine, senzor de 8 Megapixeli și procesor Digic III pentru o calitate înaltă a imaginii. Funcțiile îmbunătățite Face Detection Technology și Red-Eye Correction și Auto ISO Shift îi ajută pe utilizatorii de orice nivel pentru a atinge performanțe impresionante.

PowerShot SX100 IS marchează debutul unei cu categorii complet schimbata de camere compacte,” a precizat Mogens Jensen, Director al Canon Consumer Imaging, Europa. „Dispunând de o optică de înaltă performanță și de o utilizare ușoară, seria SX oferă familiilor zoom-ul pe care și-l doresc la un preț accesibil.”

Funcții:

 Zoom optic de 10x cu Stabilizator optic de Imagine

 8 Megapixeli

 Procesor de imagine DIGIC III

 Tehnologie îmbunătățită de detectare a feței cu noi funcții FACE Select and Track și buton dedicat FACE Selector

 Soluție Canon anti-blur cu ISO 1600, Auto ISO Shift și Stabilizator optic de Imagine

 Functie îmbunătățită de corecție a ochilor roșii în playback

 Ecran LCD de 2.5″

 18 moduri de fotografiere care includ control manual integral

 Digital Tele-Converter și Safety Zoom

Calitate de neegalat a imaginii Canon

Zoomul optic de 10x este susținut de către configurația de lentilă recunoscută al modelului PowerShot S5 IS, cu numărul de elemente mișcătoare ale lentilelor păstrate la minim pentru a asigura o operare mai rapidă și mai eficientă. Lungimea focală de 36-360mm echivalentă cu cea a filmului de 35mm, permite lui PowerShot SX100 IS un zoom ideal, ceea ce-l face excelent pentru captarea imaginilor inedite din orele de sport de la școală, din vacanțele cu familia sau din ieșirile în natură. Stabilizatorul optic de Imagine Canon de tip lens-shift, prima oară dezvoltat de Canon pentru lentilele EF folosite la camerele SLR EOS, este încorporat pentru a contracara efectele mișcării camerei în condiții slabe de lumină și la zoom ridicat.

Un alt doilea mecanism de apărare împotriva tremurului camerei este funcția Auto ISO Shift, care poate fi selectată de utilizator pentru a ridica valoarea ISO combătând astfel efectele nedorite ale mișcării camerei. Alte două funcții ISO, setări manuale ale valorii ISO de până la ISO 1600 și High ISO Auto, combat efectul de blur cauzat de mișcarea subiecților, cât și tremurul camerei când în condițiile slabe de iluminare ar necesita în mod normal o expunere mai lungă.

Imagini mai bune captate mai ușor

Procesorul de imagine DIGIC III susține un număr de funcții care înslesnește munca oricui pentru producerea unor imagini de mai bună calitate. Tehnologia de detectare a feței surprinde rapid și cu acuratete figurile într-o scenă apoi potrivește focusul, expunerea și flash-ul pentru realizarea celei mai bune fotografii. O nouă funcție Face Select and Track permite utilizatorilor să acorde manual prioritate unei fețe individuale din 35 de figuri surprinse în cadru. Un buton dedicat Face Selector schimbă imediat de pe funcția Face Select and Track către oricare alt mod, permițând utilizatorilor să aleagă membrii familei în timpul competițiilor școlare sau atracțiilor turistice aglomerate.

PowerShot SX100 IS încorporează funcția de corecție a ochiilor roșii în playback, ce utilizează tehnologia de detectare a feței pentru a identifica și a înlătura digital ochii roșii din imagini.

Opțiuni de fotografiere versatile

PowerShot SX100 IS vine echipat cu mai multe moduri presetate Special Scene optimizate pentru situații familiare obișnuite. Modurile incluse sunt Night Snapshot, Kids & Pets, Fireworks and Snow. Moduri avansate Manual, Program, Shutter speed Priority și Aperture Priority redau un control mai mare utilizatorilor avansați. Un impresionant mod Macro 1cm permite fotografii la detaliu, în timp ce abilitatea de a alege o dimensiune mai mică a AF frame oferă utilizatorilor un control mai sigur când se stabilește focus pe subiecți mai mici. Efectele fotografice creative cum ar fi Black & White sau Vivid pot fi imprimate pozelor cand se captează în orice mod cu funcția My Colors.

Înregistrarea video cu sunet este disponibilă pentru acele momente speciale, incluzând noul mod Long Play (LP) VGA care dublează efectiv numărul de filmulețe ce pot fi stocate pe cardul de memorie.

Design prietenos

Prima cameră Canon din seria SX dispune de un design sensibil, aplicând curbe distinctive la o formă tradițională. Un design ergonomic și compact îl recomandă pe PowerShot SX100 IS ca o cameră ce poate fi folosită chiar de către cei mai mici membrii ai familiei. Un buton intuitiv și o tastă de control însleșnește munca începătorilor de a folosi comenzile obișnuite, în timp ce pentru cei avansați le permite acces imediat la alte funcții.

Pregătit să împărtășească

Utilizatorii pot pregăti imaginile pentru a le posta pe blog, galerii online sau să le trimită pe email cu noua funcție Image Resize. Această funcție permite utilizatorilor să micșoreze imagini la mărimile de 1600×1200, 640×480 și 320×240 direct din cameră, fiind foarte util când memoria este limitată. PowerShot SX100 IS este compatibil cu cardurile de memorie HC MMCplus, oferind utilizatorilor posibilitatea să folosească carduri de memorie de la alte dispozitive mobile în camera foto, precum telefoane mobile și playere MP3.