Poza care i-a adus unui fotograf un mare premiu

Apropo.ro / 15.09.2011, 12:54
Poza care i-a adus unui fotograf un mare premiu
Un fotograf a imortalizat un moment incredibil din viata necuvantatoarelor: o intalnire surprinzatoare dintre un sarpe si o veverita.

Veterinarul Malan van Zyl din Cape Town a fost premiat in cadrul unei competitii nationale de fotografie pentru ca a surprins un moment extrem de rar.

Este vorba despre confruntarea dintre o veverita si o cobra, respectiv sfidarea celei dintai fata de unul dintre cei mai periculosi serpi din Africa.

Cape Cobra omoara cei mai multi oameni din sudul Africii, dar cu toate astea a fost „luata peste picior” de o veverita.

Veterinarul Malan van Zyl, aflat in Kgalagadi Transfrontier Park, a surprins momentul in care veverita se opreste din rontait si priveste sarpele direct in ochi.

Statea in fata cobrei si se uita la ea. Era clar un gest de sfidare. Oricat de surprinzator ar parea, cobra s-a simtit invinsa si a plecat, lasand veverita in pace. Pufosul animal si-a continuat gustarea”, a declarat cel care a realizat fotografia.

Astfel de intalniri au loc cand cobra iese in cautare de hrana. Veveritele nu fug, insa, niciodata de aceste confruntari, din contra, reusesc sa induca o stare de frustrare reptilei, care pleaca linistita.