„Poziţia copilului” începe turneul mondial

De: Mioara Tronaru / 07.04.2013, 09:00
„Poziţia copilului” începe turneul mondial
După un adevărat tur de forţă al echipei „Poziţia copilului” în România, un turneu care a numărat peste 20 de oraşe şi 35 de săli de cinema, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Călin Peter Netzer participă în calitate de invitat de onoare la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri internaţionale.

În numai patru săptămâni de la lansarea naţională, pelicula „Poziţia copilului” a devenit cea mai de succes producţie românească din ultimul deceniu, cu 72.128 de spectatori şi încasări de 979.209 de lei.

Între 7 şi 10 aprilie, lungmetrajul premiat cu Ursul de Aur la Berlinală va participa la Festivalul Internaţional de Film de la Istanbul, cel mai mare eveniment cinematografic din Turcia. „Poziţia copilului” va avea trei proiecţii într-o secţiune care adună cele mai premiate lungmetraje recente. Festivalul Internaţional de Film de la Istanbul, ajuns la a 32-a ediţie, a înregistrat anul trecut 150.000 de spectatori.

În urma succesului înregistrat la Berlin, lungmetrajul „Poziţia copilului” este invitatul special al galei de închidere a Festivalului „Primăvara filmelor” din Varşovia. Premiera din Polonia, organizată cu sprijinul distribuitorului polonez, Aurora Films, şi al Institutului Cultural Român din Varşovia, va avea loc pe 13 aprilie, în prezenţa regizorului Călin Peter Netzer.

„Poziţia copilului” va rula în cinematografele din Germania din 23 mai. În plus, lungmetrajul va fi distribuit în următoarea perioadă şi în ţări precum Australia, Elveţia, Franţa, Italia, Austria, Belgia, Olanda, Luxemburg, Grecia, Serbia, Muntenegru şi Taiwan.