Prăbușirea unui elicopter în Marea Nordului, soldată cu patru morți

De: Gabriela Voicu / 24.08.2013, 12:54
Prăbușirea unui elicopter în Marea Nordului, soldată cu patru morți
Un elicopter cu 18 persoane la bord s-a prăbușit aseară în Marea Nordului, în apropierea Insulelor Shetland, din partea de nord a Scoției.

Patru oameni au murit după ce un elicopter care avea la bord 18 persoane s-a prăbușit ieri în Marea Nordului, în apropierea Insulelor Shetland, situate în partea de nord a Scoției, anunță autoritățile scoțiene.

Elicopterul transporta angajați spre o platformă petrolieră.

„Trei cadavre au fost recuperate, iar o persoană este dată dispărută”, au comunicat inițial autoritățile. Victimele confirmate ulterior  sunt Duncan Munro, Sarah Darnley, Gary McCrossan și George Allison.

Elicopterul, de tip Super Puma, aparținea companiei CHC și transporta angajați ai societății franceze Total. La bordul aparatului se aflau în total 18 persoane, 15 dintre acestea fiind salvate imediat după prăbușire.

Echipele de salvare ale Gărzi de Coastă au fost trimise în zonă după primirea unui mesaj de urgență din partea echipajului. Elicopterul s-a prăbușit cu puțin timp înainte de aterizarea pe aeroportul Sumburgh. Turnul de control a pierdut contactul radio cu elicopterul atunci când acesta se apropia de aeroport.