Prajitura cu zmeura și coacaze

Apropo.ro / 16.08.2004, 13:58
Prajitura cu zmeura și coacaze
Ingrediente pentru 4 portii 8 albușuri de ou, 500 g zahar pudra, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri faina, 100 g coacaze, 100 g zmeura, 250 g frișca, 2 linguri fistic zdrobit, un praf de sare. Preparare Se bat albușurile, zaharul, sarea și zeama de lamaie pana cand

Ingrediente pentru 4 portii
8 albușuri de ou, 500 g zahar pudra, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri faina, 100 g coacaze, 100 g zmeura, 250 g frișca, 2 linguri fistic zdrobit, un praf de sare.

Preparare
Se bat albușurile, zaharul, sarea și zeama de lamaie pana cand amestecul devine ferm, neted și stralucitor. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina și, cu ajutorul unui cornet, se toarna preparatul sub forma de bastonașe de grosimea a doua degete și lungimea de 4-5 cm, apoi se pun în cuptorul preîncalzit, la foc foarte mic. Se coc aproximativ 60 de minute. Se dezlipesc de pe tava dupa ce se racesc complet. Bastonașele de bezea se lipesc între ele cu frișca, formand mici coșulețe. În interiorul „coșulețelor” se pune frișca amestecata cu zmeura și coacaze zdobite. Se garnisesc cu fructe pastrate întregi.

E bine sa stii
Prajitura se poate prepara cu tot felul de fructe, iar în locul bastonașelor de bezea se pot folosi pișcoturi.