Prăjitură pufoasă cu prune – rețeta simplă

De: Nicoleta Lepădatu / 24.09.2021, 12:12
Prăjitură pufoasă cu prune – rețeta simplă

O prăjitură pufoasă cu prune este un desert delicios și extrem de ușor de făcut, are la bază prunele, fructele care toamna au o savoare specială, dar poate fi făcută și cu vișine, cireșe, caise sau piersici.

Timpul de preparare a prăjiurii pufoase cu prune este de doar jumătate de oră, este extrem de simplu de făcut, deci nu ai nevoie de calități de chef pentru a te bucura de ea, și ingredientele sunt foarte ieftine.

Rețetă prăjitură pufoasă cu prune

Ai nevoie de doar câteva ingrediente și de jumătate de oră din timpul tău pentru a pregăti unul dintre cele mai delicioase și mai sănătoase deserturi.

Ingrediente prăjitură pufoasă cu prune

  • 800 g prune fără sâmburi
  • 7 ouă
  • un vârf de cuțit sare
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 50 ml ulei
  • 200 g făină

Preparare prăjitură pufoasă cu prune

Spala prunele și taie-le în sferturi. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade sau pe treapta medie. Separă albușurile de gălbenușuri. Pune găbenușurile într-un castron, adaugă uleiul, coaja rasă de lămâie și un praf de sare și amestecă timp de un minut. Pune albușurile, zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare într-un castron mare. Mixează până obții o bezea fermă. Toarnă găbenușurile amestecate cu ulei și coajă de lămâie și mai amestecă timp de două minute cu mixerul la viteză medie. Cerne făina direct peste compoziția obținută. Încorporează făina cu ajutorul unei spatule, cu mișcări largi, de sus în jos. Această operațiune va avea o contribuție esențială pentru a obține o prăjitură pufoasă cu prune.

Tapetează o tavă cu foaie de copt. Pune aluatul obțitut și întinde-l uniform. Așază deasupra sferturile de prune. Bagă tava în cuptor pentru 20 de minute. Scoate prăjitura din tavă cu tot cu hârtia de copt, las-o sa se răcească, apoi desprinde hârtia și taie în bucăți de mărime potrivită.

Trucuri pentru o prăjitură pufoasă

  • Pune toată făina în același timp, pentru că altfel vei amesteca mai mult în aluat și acesta va deveni mai puțin aerat, deci, cu o fermitate scăzută
  • Nu da prunele prin făină. Dacă aluatul nu este corect făcut, faptul că le umpli de făină nu le va împiedica să se scufunde în aluat
  • Nu este nevoie să folosești ouăle la temperatura camerei, bezeaua iese foarte bine și dacă ai ouă prospăt scoase din frigider
  • Nu ai nevoie de praf de copt pentru o prăjitură pufoasă cu prune, este suficient ca aluatul să fie aerat

După cum vezi, prăjitura este foarte ușor de făcut și te poți bucura de ea alături de alte delicatese cu fructe de toamnă, precum prajitură cu mere, plăcinta de dovleac, tarte de tot felul.

Foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Gordon Ramsay, cum se prepară cea mai delicioasă prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citrice

Dulceață de ardei iute – rețeta simplă