Praktiker deschide joi al treilea magazin in cartierul Vitan

Apropo.ro / 14.12.2006, 12:58
Praktiker deschide joi al treilea magazin in cartierul Vitan
Praktiker va deschide, joi, al treilea sau magazin în Bucuresti, în Vitantis Shopping Center din cartierul Vitan, în urma unei investitii de 15 milioane de euro. "Noul magazin are o pozitionare foarte buna în zona de sud a Bucurestiului, o zona cu un potential de dezvoltare ridicat.

Praktiker va deschide, joi, al treilea sau magazin în Bucuresti, în Vitantis Shopping Center din cartierul Vitan, în urma unei investitii de 15 milioane de euro.

„Noul magazin are o pozitionare foarte buna în zona de sud a Bucurestiului, o zona cu un potential de dezvoltare ridicat. Estimam, de asemenea, un avantaj în faptul ca ne aflam în interiorul centrului comercial Vitantis”, a declarat, miercuri, directorul general al Praktiker România, Guenter Vosskaemper.

Compania germana a dezvoltat acest proiect în parteneriat cu Vitantis Shopping Center, care a contribuit la investitie cu cinci milioane de euro, pentru construirea cladirii si sistematizarea suprafetei din jurul constructiei.

Centrul comercial Vitantis are o suprafata totala de 80.000 de metri patrati, valoarea investitiei fiind de 22 de milioane de euro.

Deschiderea magazinului Praktiker reprezinta prima etapa în derularea proiectului, urmând ca, la sfârsitul anului viitor, complexul sa includa si un hypermarket, un magazin de produse electronice, o galerie comerciala si un magazin de mobila si decoratiuni interioare.

Din suprafata totala închiriabila a centrului comercial, de 35.000 metri patrati, noul magazin Praktiker ocupa 27%.

Reteaua Praktiker include în prezent 15 locatii în România, valoarea totala a investitiilor depasind 130 de milioane de euro. Planurile pe termen mediu ae companiei vizeaza crearea unei retele de peste 30 de magazine.

„De la începutul anului, Praktiker România a inaugurat magazine în Târgu-Mures, Satu-Mare si Braila. Dupa Bucuresti-Vitan, saptamâna viitoare, compania urmeaza sa deschida un magazin si la Baia Mare. Astfel, 2006 devine astfel cel mai dinamic an pentru Praktiker România, de la începutul activitatii sale, în 2002”, se arata într-un comunicat al companiei.

Competitorii companiei pe piata româneasca de profil sunt firmele Bricostore, Mr. Bricolage si BauMax.

Mediafax