Prea mult timp la birou te poate îmbătrâni mai repede!

De: Mihaela Enache / 18.09.2013, 14:45
Prea mult timp la birou te poate îmbătrâni mai repede!
Dacă stai la locul de muncă toată ziua și oferi și ore suplimentare, s-ar putea să te alegi cu un venit bun, dar sunt șanse să îmbătrânești mai repede decât ți-ai imagina.

Potrivit lui Jill Zander, fondator al Jill Zander Skin Rejuvenation Clinic, statul și lucratul la birou este conectat direct la îmbătrânire. Faptul că stai cu capul ușor aplecat în față, de uiți la tastatură sau la monitor, îți poate scurta mușchii gâtului și crește atracția gravitațională pe linia maxilarului, ceea ce duce în cele din urmă la formarea fălcilor.

Pentru a evita acest lucru, e important să păstrezi poziția monitorului în mod corect – ajută la prevernirea unei linii a maxilarului moleșită, cauzată de privitul prea mult în jos.

Dacă te apleci în mod constant în mâini în anumite poziții, zi după zi, acest lucru poate îmbunătăți liniile de somn care se formează atunci când dormi într-o anumită poziție. Pentru a evita acest lucru, poți regla înălțimea scaunului în așa fel încât antebrațele tale să se odihnească pe birou. Acest lucru va face mai puțin probabil să te sprijini pe mâini și să te facă mai conștient de poziția ta de așezat.

Stresul de la birou poate duce și la piele stresată. Potrivit unui studiu, un stres mare poate avea efect dăunător critic asupra ADN-ului în celulele corpului. Din cauza acestuia, glandele sebacee produc mai multe grăsimi, care poate duce la acnee la adulți. O plimbare de cinci minute în afara biroului te poate ajuta să te destresezi și să îți stimulezi nivelul de vitamina D, care determină producția de elastină și colagen.