Prea multi soferi atenti, prea putine amenzi

De: Manuela Stoicescu / 22.03.2008, 13:20
Prea multi soferi atenti, prea putine amenzi
Oficialii din Dallas au decis sa desfiinteze un sfert din camerele de supraveghere deoarece acestea erau "prea eficiente".

Saptamana trecuta oficialii din Dallas au revizuit situatia traficului si au decis sa desfiinteze un sfert din camerele instalate pentru a prinde soferii "nazdravani" deoarece acestea erau "prea eficiente". Motivul? S-a observat faptul ca soferii sunt realmente atenti atunci cand sunt supravegheati de camere video iar numarul amenzilor a scazut semnificativ.

In momentul instalarii camerelor, oficialilor li s-a promis ca acestea vor fotografia intersectiile aglomerate, inregistrand numerele masinilor care trec pe rosu, salvand vieti si generand in acelasi timp milioane de dolari din amenzi de circulatie.

Intr-adevar, a existat o reducere a numarului de accidente insa dupa ce soferii au observat unde sunt amplasate camerele, au devenit mult mai atenti iar amenzile au scazut semnificativ.

Autoritatile au estimat venituri in valoare de 15 milioane $ din amenzi. Dar orasul nu a inregistrat decat taxe in valoare de 4 milioane, ceea ce nu indica intocmai realizarea planului. Asa ca un sfert din camerele de supraveghere a fost scos din uz, sub pretextul costurilor functionarii acestora.