Predator vs reality

Apropo.ro / 02.05.2006, 12:27
Predator vs reality
Inca o dovada certa ca filmele SF influenteaza evolutia gadgeturilor: conceptul de computer purtat la incheietura mainii, precum un ceas, elaborat de italienii de la Eurotech. Mai tii minte terminalul montat la mana extraterestrului razboinic din filmul Predator? WWPC (Wrist-Worn

Inca o dovada certa ca filmele SF influenteaza evolutia gadgeturilor: conceptul de computer purtat la incheietura mainii, precum un ceas, elaborat de italienii de la Eurotech. Mai tii minte terminalul montat la mana extraterestrului razboinic din filmul Predator?

WWPC (Wrist-Worn Personal Computer) arata cam la fel, dar fara hieroglifele ciudate si dispozitivul de autodistrugere. Gadgetul dispune de un ecran LCD sensibil la atingere cu 65.000 de culori, conectivitati WiFi, Bluetooth si IrDA si functie de GPS, ca PDA-urile sau telefoanele mai noi.

Italienii vor sa aplice conceptul in domenii de activitate in care este nevoie de operabilitate in conditii exceptionale, de pilda in servicii de salvare si interventie. Mai mult ca sigur ti-ai dori sa sochezi asistenta cu bratul tau bionic. Deocamdata, WWPC e doar un concept si creatorii nu au mentionat daca si cand ar putea intra in productie.

www.eurotech.com

Sursa: