Pregatește-ți corpul pentru vara!

Apropo.ro / 03.05.2006, 10:37
Pregatește-ți corpul pentru vara!
Se apropie vara. Zilele însorite te îmbie deja sa visezi la vacanța. Soare, mare, plajaÂ… Daca ai probat costumul de baie și ai fost surprinsa de noua înfațișare din oglinda și tot entuziasmul a palit, nu dispera! Niciodata nu e prea tarziu sa îți

Se apropie vara. Zilele însorite te îmbie deja sa visezi la vacanța. Soare, mare, plajaÂ… Daca ai probat costumul de baie și ai fost surprinsa de noua înfațișare din oglinda și tot entuziasmul a palit, nu dispera! Niciodata nu e prea tarziu sa îți recapeți silueta estivala. E nevoie doar de voința și de alegeri inteligente, puse în practica cu doar 4 saptamani înainte de marea expunere.

Dieta și fitness (4 saptamani înainte)
Daca îți dorești un bronz de invidiat, dar fara ca pielea sa sufere din cauza razelor neiertatoare ale soarelui, acum e momentul sa acționezi. Din alimentație nu trebuie sa lipseasca cireșele, morcovii, caisele (care ofera neprețuitul betacaroten, precursor al vitaminei A, cu rol în regenerarea celulara).

Atenție! Prea mult betacaroten poate sa îți dea o culoare portocalieÂ… Iar pentru protecția fibrelor de colagen, alege fructele și legumele bogate în vitamina C (roșii, fragi, caise). Și, bineînțeles, nu uita de cei 2 litri de apaÂ…

Programul de fitness ar trebui sa includa obligatoriu doua etape: începe cu 20-30 pe banda, bicicleta sau gimnastica aerobica, care vor favoriza pierderea în greutate și oxigenarea întregului organism. În etapa a doua, pentru o remodelare rapida, alege exerciții pentru toate grupele de mușchi, chiar daca ți se pare ca numai unele parți au nevoie de corectari. În general, se recomanda sa lucrezi o zi partea superioara și ziua urmatoare partea inferioara a corpului. Dar pentru ca nu ai decat o luna la dispoziție, poți lucra întreg corpul în aceeași zi.

Program de remodelare corporala (3 saptamani înainte)
Un abonament la centrele de înfrumusețare este recomandat în aceasta etapa. Abonamentul ofera o selecție personalizata de proceduri cu efect lipolitic (de topire a grasimii), anticelulitic și de tonifiere. Împachetarile cu argila (pentru catifelare și remineralizare), namolul (detoxifiere), electrostimularea (pentru tonifierea mușchilor) sau masajele anticelulitice sau de drenaj limfatic te vor ajuta sa îndepartezi parțial sau chiar sa scapi de aripioare și burticaÂ…

Exfoliere corporala (10 zile înainte)
Piele catifelata și hidratata rapid? Da. Prin exfoliere corporala. Poți alege tratamente profesionale variate, de la sare de mare și ulei de masline, miere și lapte la cafea. Aceste tratamente îndeparteaza celulele moarte și permit o mai buna hranire a pielii. Nu uita, vei petrece ore în șir pe plaja și e foarte important sa începi vacanța cu o piele bine hranita, pentru a suferi mai puțin de pe urma expunerii la soare. De asemenea, nu neglija fața, e bine sa faci înca de pe acum un tratament de hidratare intensa. Cere sfatul cosmeticienei pentru a alege cele mai bune creme de îngrijire faciala pe durata verii.

Tratament autobronzant total (7 zile înainte)
Pentru ca nu vrem sa aparem pe plaja albe ca laptele și pentru ca puțina culoare mai ascunde din micile imperfecțiuni, acum e momentul sa aplicam „pielea de vacanța”. Deși cremele autobronzante se gasesc în magazinele de specialitate, e bine sa apelezi, macar pentru prima aplicare, la profesioniști. Astfel vei fi sigura de o distribuire uniforma (fara dungi și palme galbene). Tot acum e momentul sa te aprovizionezi cu acele creme cu protecție solara, cu un SPF de cel puțin 25.

Tratament regenerant pentru par (5 zile înainte)
Parul este afectat în egala masura de expunerea la soare, de apa marii sau, și mai rau, de apa din piscine. Acum e timpul pentru un tratament regenerant pe baza de vitamine și aminoacizi, pentru a-l apara de agresiunile mediului. Folosește în timpul vacanței produse capilare cu aceleași ingrediente nutritive! Nu uita ca soarele decoloreaza parul, deci atenție la nuanța de vopsea pe care o alegi!

Depilarea (cu 3 zile înainte)
E timpul sa scapam de parul în exces. Nu lasa pe ultima zi depilarea, e nevoie de cel puțin 24 de ore pentru ca pielea sa se calmeze. De asemenea, exista riscul patarii pielii sau pericolul arsurilor solare înca din prima zi, daca nu respectam aceasta perioada de „grație”.

Reaplicare de autobronzant (2 zile înainte)
Nu uita sa faci o reaplicare de autobronzant corp și fața cu puțin timp înainte de plecare. ȘtimÂ… deja te simți în vacanțaÂ…

Manichiura și pedichiura (1 zi înainte)
Relaxeaza-te în timpul unor ședințe de manichiura și pedichiura. E timpul cel mai prielnic pentru a-ți închide telefonul și a visa deja la rasarituri și apusuri de soareÂ… Atenție însa la oja pe care o alegi: albul se îngalbenește la soare.