Premiera spectacolului „Coppelia”, programată cu public la Opera Națională București

De: Ana Obretin / 07.05.2021, 17:49
Premiera spectacolului

Opera Națională București prezintă premiera spectacolului de balet „Coppélia” de Léo Delibes. Regia, coregrafia poartă semnătura Corinei Dumitrescu, aceasta fiind o adaptare după coregrafia originală de Arthur Saint-Léon, Marius Petipa și Enrico Cechetti. Costumele au fost realizate de Bogdana Pascal, iar decorul de către Vladimir Turturica.

Avanpremiera spectacolului va avea loc pe 12 mai, de la ora 18:30, iar premiera, pe 13 mai, de la orele 18:30. Cea de-a treia reprezentație a evenimentului este programată pe 15 mai, de la aceeași oră. Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București.

Încă de la premiera mondială, ce a avut loc în anul 1870 pe scena Théatre Imperial de L’Opéra din Paris, spectacolul a cucerit publicul de toate vârstele.

Coregraful spectacolului, Corina Dumitrescu, spune despre montarea anunțată de Opera Națională București: „Coppélia este un spectacol pus în scenă acum mai bine de 150 ani, cu multe momente amuzante și energice. Fiind un titlu vechi, m-a interesat recrearea lui pentru publicul de azi, fără să îi alterez, însă, farmecul si autenticitate determinate de secolul în care a fost creat.

Nu am renunțat la binecunoscuta mise en scene și la secvența dansurilor folclorice de divertisment, însă le-am dinamizat printr-o succesiune mai rapidă a mișcărilor și a scenelor. Nu în ultimul rând, m-a preocupat claritatea mesajului, astfel încât acest balet să fie receptat atât de publicul adult, cât și de cel foarte tânăr.

Mi-a plăcut să împrospătez firul narativ al minunatei povesti hoffmaniene prin dans și gest,dându-le eroilor naturalețea posturilor contemporane, integrate în atmosfera atât de frumos creată de Bogdana Pascal și Vladimir Turturică.

Coppélia a fost o provocare minunată pentru toată echipa de creație, un spectacol plin de umor, cu o intrigă incitantă. L-am realizat cu multă dragoste și entuziasm, și, deși forța majoră i-a împiedicat lansarea în aprilie 2020, i-am anticipat efectele tonice pentru public de îndată ce stagiunea a putut fi reluată.

Vă invit pe toți în sala de spectacol, unde împreună cu artiștii Operei Române am alungat prin artă neliniștile cotidiene și v-am rezervat câteva ore speciale pentru a vă relua speranța în viitor.”

CITEȘTE ȘI: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, din acest weekend, pe ecranele din România

Festivalul One World România a fost amânat pentru iunie

Foto: ONB