Premieră: Vedetă, dată în judecată din cauza unui tatuaj care ar încălca drepturile de autor

De: Adrian Popa / 13.07.2022, 12:03

Un fotograf o dă în judecată pe vedeta de televiziune Kat Von D pentru un tatuaj pe care aceasta l-a făcut. Potrivit lui Jeffrey Sedlik, faimoasa artistă, pe numele real Katherine Von Drachenberg, a folosit în 2017 una dintre fotografiile realizate de el.

În imaginea din centrul acestui caz apare legendarul trompetist și compozitor de jazz Miles Davis, cu degetul la buze.

Kat Von D nu i-a cerut fotografului permisiunea pentru a-i folosi opera. Acesta este primul caz cunoscut în care o persoană este chemată în instanță din cauza unui tatuaj.

Tatuajul realizat de Kat Von D, publicat de artistă pe Instagram.

Procesul a început în 2021. Vedeta susține că imaginea pe care ea a tatuat-o este diferită de fotografia realizată de Sedlik, fiind o reinterpretare. Avocații vedetei susțin că s-ar putea crea un precedent periculos, în cazul în care fotograful câștigă. Artiștii care realizează tatuaje ar fi limitați semnificativ în meseria lor. „Asta nu este legea și nu poate fi legea”, susțin ei.

Totuși, un judecător federal a admis cazul.

Fotografia lui Jeffrey Sedlik. Imaginea a fost depusă la dosar.

Kristelia Garcia, expert în legislația privind drepturile de autor, a declarat că rămâne de văzut dacă juriul va fi convins sau nu de modificările aduse de Kat Von D imaginii originale. „Până la urmă (n.e. – în ambele imagini) este Miles Davis cu degetul dus la gură”, a spus ea.

Originară din Mexic, artista în vârstă de 39 de ani a devenit faimoasă după ce a apărut în emisiunea „LA Ink”, care a avut două sezoane și a fost transmisă de canalul TLC. Anul trecut, Von D a lansat un album muzical numit „Love Made Me Do It”.

Vedeta își vinde casa din Los Angeles, California. Artista a anunțat că se mută definitiv în statul Indiana.

Sursa: Bloomberg