Premiere de Alexandru Dabija si Gelu Colceag la teatrul din Ploiesti

Apropo.ro / 29.11.2006, 11:29
Premiere de Alexandru Dabija si Gelu Colceag la teatrul din Ploiesti
Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti prezinta noi spectacole regizate de Alexandru Dabija si Gelu Colceag: "Calatoria domnului Perichon" de Eugene Labiche, respectiv "La Grande Magia" de Eduardo De Filippo. Cel dintâi spectacol va avea premiera oficiala pe 4 decembrie, la Bucuresti, la

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiesti prezinta noi spectacole regizate de Alexandru Dabija si Gelu Colceag: „Calatoria domnului Perichon” de Eugene Labiche, respectiv „La Grande Magia” de Eduardo De Filippo.

Cel dintâi spectacol va avea premiera oficiala pe 4 decembrie, la Bucuresti, la Teatrul Nottara.

O farsa, „Calatoria domnului Perichon” urmareste peripetiile a doi tineri parizieni bogati – Daniel si Armand – care îsi propun, din spirit de aventura si de dragul unui mic pariu, sa cucereasca amândoi mâna aceleiasi domnisoare, Henriette, fata domnului si a doamnei Perichon. Comicul de situatie consta în încurcaturile si gafele domnului Perichon, care se pune singur în ipostaze ridicole, în masura sa îi compromita reputatia si chiar libertatea. Aceste situatii sunt rezolvate în hazul tuturor si împotriva vointei personajului de catre cei doi aspiranti la conditia de viitor ginere.

În distributie se afla Ioan Coman, Mihai Calota, Andi Vasluianu, Raluca Zamfirescu, Cristina Moldoveanu, Tudor Smoleanu, Constantin Cojocaru, Oxana Moravec, Karl Baker, Otilia Patrascu si Adrian Ancuta, informeaza teatrul din Ploiesti.

„La grande magia” este o „profesiune de credinta” a lui Eduardo de Filippo. Teatru în teatru, un text în spirit pirandellian, capacitatea de transfigurare a teatrului ca vehicul al metaforei si poeziei, toate se afla în creatia lui De Filippo.

Spectacolul, ce îi are în rolurile principale pe Doru Ana si Ioan Coman, va avea premiera la Ploiesti pe 8 decembrie. Decorurile sunt concepute de Stefan Caragiu, iar costumele de Nina Brumusila.

Mediafax

Tags: