Premierul israelian a efectuat o vizita secreta în Iordania

Apropo.ro / 13.07.2007, 13:10
Premierul israelian a efectuat o vizita secreta în Iordania
Premierul israelian Ehud Olmert a efectuat, miercuri, o vizita secreta în Iordania în cursul careia a avut o întrevedere cu regele Abdallah al II-lea, a relatat, vineri, presa israeliana, citata de AFP. Discutiile dintre cei doi s-au axat pe noua situatie din Fâsia Gaza unde

Premierul israelian Ehud Olmert a efectuat, miercuri, o vizita secreta în Iordania în cursul careia a avut o întrevedere cu regele Abdallah al II-lea, a relatat, vineri, presa israeliana, citata de AFP.

Discutiile dintre cei doi s-au axat pe noua situatie din Fâsia Gaza unde gruparea Hamas a preluat controlul la 15 iunie si pe relatiile dintre Iordania si Israel, reluate în urma tratatului de pace semnat în 1994, a dezvaluit cotidianul Haaretz.

Potrivit publicatiei Maariv, discutiile dintre Olmert si monarhul iordanian vor aborda si posibila relure a relatiilor israeliano-siriene, suspendate începând cu anul 2000.

Purtatorul de cuvânt al lui Olmert, Miri Eisin, a refuzat sa faca orice comentariu, atât în privinta vizitei premierului israelian, cât si a subiectelor dezbatute la Amman.

Mediafax