Premierul nepalez, cel mai sărac lider al lumii!

De: Dragos Tanase / 16.04.2014, 09:30
Premierul nepalez, cel mai sărac lider al lumii!
Premierul Nepalului, Sushil Koirala, a devenit cel mai sărac lider al lumii, poziție pe care o ocupa până acum președintele Uruguayului, José Mújica.

Sushil Koirala, în vârstă de 74 de ani, a fost numit prim-ministru în luna februarie. Spre deosebire de unii dintre colegii săi din guvern, milionari într-una din cele mai sărace țări din lume, Koirala nu are nici casă, nici mașină nici cont în bancă. În prezent, premierul își primește leafa în numerar

Potrivit datelor publicate pe pagina web a guvernului nepalez, țară care-și obligă politicienii să-și declare averile, noul premier nu deține decât trei telefoane mobile, dintre care unul este și defect.

Koirala a locuit cu un nepot, într-un apartament închiriat în capitala Katmandu, până în 2010 când a fost numit președinte al Partidului Congresului din Nepal, cea mai veche formațiune politică din această țară.

Premierul nepalez, care în prezent locuiește într-o reședință oficială, se deplasează prin Katmandu într-o mașină împrumutată de la susținătorii săi, iar când călătorește în afara Capitalei, membrii locali ai partidului său îi pun la dispoziție autovehicule.

Cheltuielile la noua locuință au fost plătite de partidul său, în timp ce guvernul a achitat facturile medicale pentru noul premier, care a fost nevoit să călătorească în câteva rânduri în SUA pentru a se trata de cancer.

Koirala, care mai are cinci frați, a moștenit terenuri agrare în regiuni fertile din sud-vestul și sud-estul țării, la frontiera cu India, dar le-a dat pe toate fraților săi.