Premierul Tariceanu va fi operat într-o clinica din Franța

Apropo.ro / 13.11.2006, 13:53
Premierul Tariceanu va fi operat într-o clinica din Franța
Premierul Calin Popescu Tariceanu va fi operat într-o clinica din Franța, dupa o noua evaluare medicala care va avea loc în jurul datei de 20 noiembrie, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Operația va fi facuta laparoscopic-artroscopie. Pâna în prezent,

Premierul Calin Popescu Tariceanu va fi operat într-o clinica din Franța, dupa o noua evaluare medicala care va avea loc în jurul datei de 20 noiembrie, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Operația va fi facuta laparoscopic-artroscopie. Pâna în prezent, premierul a fost consultat de catre mai mulți medici din strainatate (Israel, Elveția și Franța), dar toate evaluarile au fost realizate în România și nu în afara țarii, a adaugat sursa citata.

Medicul francez care îl va opera pe premier a vizitat doua spitale din Capitala, respectiv Urgența Floresca și Universitar de Urgența, dupa care a fost luata decizia realizarii intervenției într-o clinica din Franța, dar nu pariziana.

”Nu este vorba ca în România nu exista medici capabili sa faca o astfel de operație. Totuși, ținând cont de complexitatea intervenției și de vârsta pacientului (în țara sunt realizate foarte puține operații atât de complexe la aceasta grupa de vârsta, chiar nu exista experiența la peste 50 ani), medicii care îl îngrijesc pe Tarceanu l-au sfatuit sa opteze pentru clinica franceza.

Operația va fi realizata pe cheltuiala prim-ministrului În 20 noiembrie, dupa o noua evaluare a starii de sanatate, echipa medicala va decide data operației.

Este vorba despre o tehnica deosebita, în care va fi facut un tunel în os, traseul va fi realizat prin poziționare în spațiu, tridimensionala, a explicat sursa citata.

Tariceanu a fost implicat, în 25 iulie, în comuna Petrești din județul Ilfov, într-un accident de circulație minor, în timp ce se deplasa cu motocicleta Harley Davidson dinspre DN1 catre localitatea Corbeanca. La un viraj la dreapta a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism Ford Mondeo, condus regulamentar.

Ambele vehicule au fost avariate, iar premierul și șoferul Ford-ului, care nu a suferit leziuni, au fost transportați la Spitalul Elias, pentru investigații medicale, celor doi fiindu-le luate și probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma investigațiilor de la Spitalul Elias s-a constatat ca premierul a suferit o ruptura de ligamente.

Premierului i-a fost pus piciorul într-o atela gipsata care, la începutul lunii august, a fost înlocuita cu o orteza.

Din august, premierul a facut exerciții de recuperare medicala. Exercițiile au permis recuperarea musculara pre-operatorie. Medicii acorda atenție deosebita recuperarii fara sechele.

La începutul lunii mai, președintele Traian Basescu a fost operat în 9 mai, la Spitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena, pentru hernie de disc.

În același timp, majoritatea fotbaliștilor români care au suferit diverse accidente în timpul jocului au fost tratați în clinica Isokinetic din Bologna, capitanul echipei de fotbal Steaua, Mirel Radoi, fiind ultimul internat în respectiv clinica.

Mediafax