Premiile Cesar: „Love Affairs”, de Emmanuel Mouret, conduce cu 13 nominalizări

De: Ana Obretin / 10.02.2021, 12:44
Premiile Cesar: „Love Affairs”, de Emmanuel Mouret, conduce cu 13 nominalizări

Lungmetrajul “Love Affairs/ Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait”, de Emmanuel Mouret, a obținut cele mai multe nominalizări, 13, la ediția de anul acesta a premiilor Cesar, cele mai râvnite trofee din cinematografia franceză. Filmul, ce este format dintr-o serie de povești romantice, care explorează temele iubirii, prieteniei și infidelității, a făcut parte din selecția oficială a Festivalului de la Cannes din 2020. 

“Été 85/ Summer of 85”, de Francois Ozon, și “Adieu les cons/ Bye Bye Morons”, în regia lui Albert Dupontel, au obținut fiecare 12 nominalizări la premiile Cesar.

Astfel, la premiul Cesar pentru cel mai bun film concurează “Adieu Les Cons”, de Albert Dupontel, “Adolescentes”, de Sébastien Lifshitz, “Antoinette Dans Les Cévennes”, de Caroline Vignal, “Les Choses Qu’On Dit, Les Choses Qu’On Fait”, de Emmanuel Mouret, și “Eté 85”, de François Ozon.

Albert Dupontel, Maîwenn (“DNA”), Sébastien Lifshitz, Emmanuel Mouret și François Ozon își dispută premiul Cesar pentru cel mai bun regizor. 

În ceea ce privește premiul pentru cel mai bun film străin, pentru acesta concurează “1917”, de Sam Mendes, “La Communion”, de Jan Komasa, “Dark Waters”, de Todd Haynes, “Another Round”, de Thomas Vinterberg, “Eva En Août”, de Jonas Trueba.

Cea de-a 46-a ceremonie de decernare a premiilor Cesar, organizată de Académie des Arts et Techniques du Cinéma, va avea loc pe 12 martie, iar gazda evenimentului va fi actrița Marina Fois, potrivit Deadline

Anul trecut, “Les Misérables”, de Ladj Ly, a câștigat premiul Cesar pentru cel mai bun film. Organizatorii galei au ignorat o stradă plină de protestatari și o armată furioasă de critici online și i-au oferit lui Roman Polanski – acuzat de mai multe actrițe de agresiuni sexuale – premiul Cesar pentru cel mai bun regizor, pentru “J’Accuse/ An Officer and a Spy”. 

CITEȘTE ȘI: “Colectiv”, de Alexander Nanau, pe lista scurtă de nominalizări la Oscar pentru documentar și film internațional 

Foto: Profimedia Images