Premiile Emmy 2011: „Mad Men”, cel mai bun serial dramatic

Apropo.ro / 19.09.2011, 10:00
Premiile Emmy 2011:
Premiile Emmy 2011 au avut loc in Los Angeles, ieri, si au fost prezentate de una dintre vedetele serialului "Glee", Jane Lynch.

Traditia s-a pastrat si la aceasta editie a Premiilor Emmy, destinate productiilor de televiziune, iar „Mad Men” a castigat pentru al patrulea an consecutiv trofeul pentru cel mai bun serial dramatic.

Vezi lista nominalizarilor la Emmy 2011

„Mildred Pierce” a obtinut doua premii importante la sectiunea „Miniserii”: Kate Winslet – cea mai buna actrita intr-un rol principal si Guy Pearce – cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Martin Scorsese la Premiile Emmy 2011

La categoria seriale de comedie, marele castigator este „Modern Family” – cel mai bun sitcom, cea mai buna regie (Michael Spiller), cel mai bun actor intr-un rol secundar (Ty Burell) si cea mai buna actrita intr-un rol secundar (Juliei Bowen).

Legendarul Martin Scorsese a primit premiul pentru cea mai buna regie, la sectiunea seriale dramatice, pentru pilotul „Boardwalk Empire”.
Cei mai bun actori de comedie sunt Melissa McCarthy („Mike & Molly)” si Jim Parsons („The Big Bang Theory”).

Premiile Emmy , acordate de Academy of Television & Sciences, sunt considerate echivalentul Oscar-urilor din cinematografie si recompenseaza cele mai bune seriale si filme de televiziune din SUA.


Iata principalii castigatori de anul acesta:

Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial – comedie Julie Bowen – Modern Family (ABC)Premiul a fost prezentat de Jimmy Fallon si Jimmy Kimmell

Cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial – comedie Ty Burrell – Modern Family (ABC)

Cel mai bun actor rol principal intr-un serial de comedie: Jim Parsons – The Big Bang Theory (CBS) Premiul a fost acordat de actorul Charlie Sheen

Cea mai buna actrita rol in principal intr-un serial – comedie Melissa McCarthy – Mike & Molly (CBS) Premiul si coronita de printesa au fost inmanate de Sofia Vergara si Rob Lowe

Cel mai bun reality-show concurs The Amazing Race – CBS

Variety, Music sau Comedy Series The Daily Show With Jon Stewart Comedy Central

Cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial – drama Peter Dinklage – Game of Thrones (HBO)

Cea mai buna actrita rol principal intr-un serial – drama Julianna Margulies – The Good Wife (CBS)

Cel mai bun actor rol principal intr-un serial – drama Kyle Chandler – Friday Night Lights (NBC). Premiul a fost inmanat de „Ingerii lui Charlie”

Cea mai buna actrita intr-o mini-serie: Kate Winslet, Mildred Pierce (HBO)

Cel mai bun actor intr-o miniserie: Barry Pepper – The Kennedys (ReelzChannel)

Cel mai bun actor intr-un rol secundar, intr-o miniserie sau intr-un film de televiziune Guy Pearce – Mildred Pierce (HBO)