Premiile lui Napocel Clujeanul

Apropo.ro / 08.01.2002, 13:49
Premiile lui Napocel Clujeanul
PREMIUL "CUCERITORUL". Dupa ce fazele cu metroul, telefericul și cupolele de sticla s-au cam fumat, primarul Funar a anunțat ca are de gând sa anexeze, fara sau cu varsare de sânge (nu s-a precizat) în 2004, comunele Apahida, Florești, Feleacu și Baciu! Municipiul

PREMIUL „CUCERITORUL”.
Dupa ce fazele cu metroul, telefericul și cupolele de sticla s-au cam fumat, primarul Funar a anunțat ca are de gând sa anexeze, fara sau cu varsare de sânge (nu s-a precizat) în 2004, comunele Apahida, Florești, Feleacu și Baciu! Municipiul Cluj Napoca ar deveni astfel un fel de București, împarțit în sectoare.

Logic, Funar ar deveni, astfel, un alt fel de Basescu, adicatelea primar general. Deși i-ar sta în București precum Danielei Gyorfy ca (,) calugarița, dar are, totuși, ambiția sa locuiasca într-o metropola, Napocel se simte încântat de idee și îi propune primarului ca, într-o etapa doi (sau doi și-un sfert), sa anexeze Bihorul, Salajul, Satu Mare, Ungaria și, eventual, Austria.

PREMIUL „O IMITAȚIE DE PIATRA-N GURA”.
Cei care nu știau, și aici e vorba, desigur, despre extratereștri, sa afle: Sabin Funar nu este doar purtatorul codului genetic al edilului Clujului, ci și om de afaceri. Diverse. Printre care și una unica în România, la fel de utila precum ar fi, sa zicem, croșetatul taițeilor sau zborul subacvatic: produce imitație de piatra cioplita.

Acum, daca statui nu se mai prea fac în Cluj, pentru a le placa soclul, daca a picat pâna și ideea de a acoperi piatra cioplita veritabila de pe soclul Primariei cu propria ei imitație – afacere pe bune, oprita în aprilie 1999, la intervenția presei – e clar! Trebuie cautați noi clienți. Pe plan mondial!

Astfel, la adresa de internet www.vimaco.ro se pot admira oferta firmei Vimaco, deținuta de Sabin și de nașii sai de cununie, Vasile și Maria Moldovan. Napocel – care a fost al 3.171-lea vizitator al paginii – va recomanda: la secțiunea „Clienți” puteți afla care sunt cei care, pentru a se pune bine cu Primaria, s-au placat sediile din Cluj, „de buna voie”, cu imitație de piatra cioplita.

Și, la final, poanta: la „clienți persoane fizice”, printre cabanuțele prezentate, se afla și una tricolora. Ei, bine, da! E chiar ACEA cabana tricolora! Cabana familiei Funar, din stațiunea Baișoara!

PREMIUL „CE MANDAT MIȘTO!”.
Consilierii locali clujeni au fost siliți de primar sa semneze o lista unde sa spuna daca au depus sau nu declarație de avere. Napocel a intrat în posesia acestui formidabil document și va prezinta câteva mostre edificatoare privind atmosfera de lucru și profund respect fața de banu’ public care domnește în deliberativul local.

Astfel, în dreptul declarației lui Funar, acesta a scris la rubrica „Ați depus declarația de avere?” un raspicat „DA”, completat, ulterior, de cineva cu un „… de unde!”. Puțin mai jos, la aceeași rubrica, alte mostre de maturitate și seriozitate.

Trei de „X”, care ar putea fi totuna cu încadrarea Oficiului Național al Cinematografiei pentru filme pornografice cu conținut explicit – la apartenența politica a secretarului Consiliului Local, Titus Jude. Mai la vale, falnic rasare un întrebator semn de întrebare (pictat de consilierul PSD Constantin Corega). Un ingenuu „cred ca da” este scris de stimabilului consilier UDMR Mate Andrei Levente. Mai jos, nu se lasa mai prejos Mircea Crețu (PUNR) care spune, sincer: „Nu rețin”.

Ei, dar parca nimeni nu-l întrece pe Molnos Lajos (UDMR), care zice, precaut: „Așa știu ca da”. Urmeaza exclamația vadimiana a PRM-istului Petru Calian: „Nu mai știu!” și mirarea, nevinovata, a PSD-istului Alexandru Lapușan: „Nu mai știu?!”. Chiar așa! Cum?! Nu mai știți?!

PREMIUL „MULȚI, DA’ PUȚINI”.
În revista „Provincia”, condusa de Molnar Gusztav și Alexandru Cistelecan, principalii inițiatori ai „Memorandumului privind regionalizarea României”, apare o lista cu „noii semnatari” ai documentului. Printre nume, Napocel l-a descoperit, cu stupoare, și pe cel al colegului sau Razvan Supuran, reporter la CLUJEANUL, student la Facultatea de Filosofie a Universitații „Babeș Bolyai”!

„Bine, bai, te-ai saturat de România și nu zici nimic?”, l-a luat la șuturi Napocel. Numai ca Razvan, saracul, n-avea habar despre ce e vorba în propoziție! Cu toate astea, vorba sudistei (sic!) Leana, „iezista o iesplicație!”. În 12 decembrie, la câteva zile dupa lansarea Memorandumului, doi inițiatori, Molnar Gusztav și Bakk Miklos, au susținut un seminar, în prezența presei, la sediul Fundației Soros.

La finalul discuției, prin sala au fost împarțite niște formulare. „Sa știm cine a fost prezent…”, au motivat organizatorii. Nici vorba de semnarea Memorandumului! Așa ca Napocel va recomanda: nu mai semnați nimic! S-ar putea sa va treziți ca ați fost de acord cu alipirea Bulgariei la Transilvania!

PREMIUL „CINE CEDEAZA PRIMUL?”
li se acorda, din nou, în bloc (casa și vila), domnilor: Soporan, prefect; Canta, subprefect; Grațian, președinte CJ; Kerekes și Medrea, vicepreședinți CJ; Funar, primar Cluj; Boros, viceprimar Cluj; Blasiu, primar Turda și Ungur, primar Dej. Aceștia ignora, în continuare, solicitarea de bun simț de a trimite la CLUJEANUL ce vor ei despre averea proprie. Din momentul trimiterii cererii cu pricina au trecut 12 saptamani (84 de zile).

MENȚIUNI
*Pentru cuplul „Igen-Da”, Heredi Zsolt și Fusy Katalin Ildiko, care a câștigat, saptamâna trecuta, procesul cu administrația locala, care e obligata sa reia ceremonia din momentul întreruperii pe motive de limba. Sfat: data viitoare încercați un „Yes!”, în loc de „Igen”, așa, ca sa mai aiba și Napocel ce scrie;

sigla napocel gunoi cu text-box alb: *Pentru Comisia de Avizare Tehnica din cadrul Inpectoratului de Protecție a Mediului care și-a adus aportul la amânarile infinite în adoptarea unei soluții privind închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât. Scoateți, baieți, șpagile mai repede, sa știm ce proiect aplicam, ca pute!

*Pentru cea mai buna gluma, prevazuta de proiectul de lege privind organizarea, funcționarea și finanțarea spitalelor, care zice ca bolnavii pot fi despagubiți daca au nemulțumiri;

*Pentru senatorul PRM de Cluj Viorel Dumitrescu, bucureștean 100%, care își deschide în circumscripția care l-a ales un birou parlamentar, dupa „numai” doi ani de la alegeri. Birou unde, desigur, nu va sta el, ci vreun trepaduș.

[Clujeanul]