Premiile MTV la români

Apropo.ro / 25.04.2005, 17:45
Premiile MTV la români
Toata suflarea muzicala româneasca e în fierbere. Vin premiile MTV. Astea de la noi, dÂ’aci, din România. Am tot stat și m-am cugetat daca, respectând proporțiile, pentru muzicanții români au aceeași importanța precum cele adevarate de la MTV-ul de la


Toata suflarea muzicala româneasca e în fierbere. Vin premiile MTV. Astea de la noi, dÂ’aci, din România.

Am tot stat și m-am cugetat daca, respectând proporțiile, pentru muzicanții români au aceeași importanța precum cele adevarate de la MTV-ul de la mama lui pentru cântatorii straini, ziși și artiști de renume mondial. Și cum cugetatul prea mult nu face bine și mai este și obositor, m-am hotarât rapid: habar n-am!

În schimb, am tot felul de amintiri despre Premiile MTV autohtone. Acum vreo câțiva ani s-au nascut imense suspiciuni asupra corectitudinii votarii prin SMS. Declarații peste declarații, demonstrații tehnice sofisticate, certificate beton de securitate a votului, mai ceva ca la alegeri. Nu prea mi-am dat seama pentru ce acel balamuc.

Oare ce câștiga un cântator în afara de un bibelou (haios, ce-i drept) și 15 secunde de aplauze? Nu cred ca publicul din România este dat pe spate pentru ca o trupa sau un artist (hai ca am facut-o și pe asta – i-am botezat artiști, așa cum le place) a câștigat premiul pentru cel mai bun videoclip. Nu cred ca vânzarile de discuri sau numarul de concerte vor crește amețitor. Și atunci, de ce toata aceasta tevatura?

O explicație ar fi, cu siguranța, ca oricine se bucura când primește un premiu. Este ceva omenesc, firesc și de înțeles. O alta care-mi trece prin cap este ca, în sfârșit, vad ceilalți concurenți, care n-au câștigat nimic, cine e cel mai bun, cine a facut cel mai minunat playback, cine a avut cea mai scurta fusta, cele mai siliconate parți, cei mai umflați mușchi, cele mai mișto mașini și, eventual, cine a performat cel mai bine.

Ce sa va mai spun? Lucrez în radio. Se presupune ca am o oarecare legatura cu muzica. În concluzie, toți cunoscuții vor sa le fac rost de invitații. DaÂ’ invitații neaparat. Nimeni, niciodata nu mi-a cerut bilete. Nu se face așa ceva. Daca îți cumperi bilete ești „loser”. Cu cât câștigi mai mulți bani cu atât mai mult TREBUIE sa faci rost de o invitație. Biletele sunt pentru ceilalți.

Apropo! Nu aveți cumva doua invitații în plus?

Cristi Hrubaru

Tags: