Premiile Muzicale MTV Romania, puntea dintre artisti si fani

De: Dragos Tanase / 09.06.2008, 16:20
MTV Romania este un post TV muzical lansat in anul 2002, atunci cand a preluat frecventa postului MCM Romania, care si-a incheiat emisia.

MTV Romania este un post de televiziune muzical lansat in anul 2002, atunci cand a preluat frecventa postului MCM Romania, care si-a incheiat emisia. Cam 70% din muzica transmisa este straina, in timp ce 30% constituie hit-urile autohtone. In aceeasi proportie sunt impartite si emisiunile „din afara” cu cele din tara noastra.

 

Cele mai populare productii realizate la București au fost: „Total Request Live”, „Hitlist Romania” și „Dance Floor Chart”.

MTV Romania a organizat, in anul 2006, un reality show, intitulat „Dance Star”, care a prins foarte bine la publicul tanar.

Era vorba de un concurs de dans, care punea „la bataie” suma de 3.000 de euro, dar si colaborarea cu o trupa cunoscuta, din acea vreme.

De partea cealalta, „Pimp My Ride”, „Punk’d”, “A Shot at Love with Tila Tequila” si “My Super Sweet 16” sunt show-urile internationale care fac audienta.

 

Anual MTV Romania organizeaza o gala de decernare a premiilor industriei muzicale romanesti, Premiile Muzicale MTV Romania / MTV Romanian Music Awards. Evenimentul premiaza solistii si formatiile care au avut succes in anul precedent, acestia fiind votati de fani.

MTV Romanian Music Awards 2003

Trupa Parazitii Prima editie a MTV Romanian Music Awards (Premiile muzicale MTV Romania) s-au desfasurat in anul 2003, la Sala Polivalenta din Bucuresti si a desemnat urmatorii castigatori:

Best Rock: IRIS/URIAH HEEP

Best DJ: RHADOO

Best Group: CLASS

Best Male: MARIUS MOGA

Best Female: ANDRA

Best Live: VOLTAJ

Best website: www.annes.ro

Best New Act: UNU VS. GEORGE NICOLESCU

Best Song: O-ZONE

Best Dance: O-ZONE

Best Hip-Hop: PARAZITII

Best Pop: CLASS

Best Album: ANIMAL X

Best Video: ZDOB SI ZDUB – SA CUIBUIL CHISINAU

Life Time Award: PHOENIX

Free Your Mind: "LITORALUL PENTRU TOTI" -€“ MINISTRUL DAN MATEI AGHATON

MTV Romanian Music Awards 2004

Zdob si Zdub La editia urmatoare, din 22 aprilie 2004 – desfasurata tot la Sala Palatului, Loredana si baietii de la BUG Mafia au obtinut cele mai multe nominalizari, cate cinci fiecare, urmati fiind de Zdob si Zdub si Cheloo cu cate patru nominalizari. O-Zone, Andra si Voltaj au concurat fiecare la cate trei categorii. Printre recitalurile straine s-au regasit Kevin Lyttle, Scooter si Hanadi.

Castigatorii MTV Romanian Music Awards 2004 de anul trecut au fost:

BEST ETNO – ZBOD SI ZDUB

BEST VIDEO – ANDRA feat TIGER ONE

BEST NEW ACT – SPICY

BEST POP – CLASS

BEST HIP-HOP – BUG MAFIA

BEST LIVE – VITA DE VIE

BEST MALE – STEFAN BANICA JR

BEST WEBSITE – www.gia.ro

BEST FEMALE – LOREDANA

BEST ROCK – CARGO

BEST SONG – 3SE

BEST DANCE – O-ZONE

BEST GROUP – VOLTAJ

BEST ALBUM – BUG MAFIA

LIFE TIME AWARD – GICA PETRESCU

MTV Romanian Music Awards 2005

Trupa Cassa Loco Si cea de-a treia editia a fost organizata tot la Sala Palatului si tot in aprilie, de data aceasta in ziua de 28. La evenimentul din 2005 au participat cei mai cunoscuti artisti romani, staruri internationale, personalitati din diverse domenii si vedetele lumii mondene.

Evenimentul a fost transmis evident LIVE pe MTV, toate show-rile incepand la ora 20:00, odata cu pasirea artistilor pe covorul rosu.

Printre cei care au sustinut recitaluri s-au numarat Activ, Morandi, Simplu, Proconsul, Vita de Vie, Pepe, Bitza, Nicola, Voltaj, Akcent sau proiecte rpecum Impact feat. Ca$ Loco, HiQ feat. Vank si Corina feat. Smiley&Don Baxter.

Evident ca au existat si recitalurile artistilor straini, MTV Romania aducand cu acea ocazie nume importante din industria muzicala internationala:

Belgianul Johan Waem (Danzel), al carui nume de scena a fost inspirat de actorul sau preferat, Denzel Washington. Acesta a fost descoperit la un concurs pentru tinere talente si astfel a avut sansa de a inregistra un prim single care a facut furori in intreaga lume; este vorba de megahitul “Pump It Up”.

Un alt artist de marca participant la evenimentul MTV din 2005 a fost Despina Vandi. Frumoasa grecoaica a colaborat cu cei mai celebri artisti si producatori greci, doborand toate recordurile de vanzari cu albumul “Gia”.

Morandi Gazda evenimentului a fost Mihai Dobrovolschi, director de programe si realizator de emisiuni la Radio Guerrilla.

Nominalizatii pentru fiecare categorie premiata in cadrul MTV Romanian Music Awards 2005 au fost alesi in urma voturilor exprimate de peste 20 de reprezentanti ai caselor de discuri romanesti si de peste 200 de telespectatori fideli ai MTV Romania.

In topul nominalizarilor s-a aflat, atunci, Bitza, cu cinci nominalizari, imediat dupa el situandu-se Activ, Impact, Ombladon si Parazitii cu patru nominalizari.

Hi-Q, Morandi, Vita de Vie, Voltaj si Zdob si Zdub au concurat la cate trei sectiuni fiecare.

Sugababes, vedetele MTV Romanian Music Awards 2006

Trupa Sugababes Cea de-a patra editie a Premiilor MTV Romanian Music avut loc in anul 2006, pe 3 iunie, la Sala Sporturilor din Cluj, pentru prima data evenimentul fiind organizat in afara capitalei.

Lista nominalizarilor a fost condusa de Morandi, cu patru nominalizari si Akcent sau Voltaj, cu cate trei nominalizari.

Lista invitatilor straini a fost dominata de cele trei britanice de la Sugababes, o trupa care depasise atunci peste doua milioane de discuri vandute.

Trupa, compusa din Keisha, Heidi si Amelle, a vandut peste 750.000 de albume doar cu "Taller in More Ways", cel mai nou produs de studio, lansat in luna octombrie a anului 2005.

Ele sunt cunoscute pentru hituri precum "Overload", "Freak Like Me", Stronger", "Round Round" si "Push the Button".

Alaturi de Sugababes, au mai prestat Pachanga si United Nations, dar si romanii de la Akcent, Morandi, Proconsul, Parazitii, B.U.G Mafia, Anna Lesko si Directia 5.

Concert Sugarbabes, 3 iunie 2006 – 2008

Componentele trupei Sugarbabes, Keisha, Heidi si Amelle, au revenit in Romania exact dupa 2 ani de la recitalul din Cluj si au sustinut un concert in Complexul Sportiv "Iolanda Balas-Soter", situat langa Stadionul Arcul de Triumf, pe 3 iunie 2008.

Evenimentul nu a fost unul spectaculos sau grandios, insa fetele au fost apreciate de public datorita calitatilor vocale. Spectatorii au asteptat doua ore pentru a urmari un spectacol de 60 de minute al fetelor.

MTV Romanian Music Awards 2007

Suie Paparude La editia din 2007, care s-a desfasurat in Piata Mare din Sibiu pe 10 mai, marea descoperire, Cleopatra Stratan, a reusit sa castige 3 premii: “Cel mai bun cantec”, “Cel mai bun download” si “Cel mai bun debut”.

Stefan Banica Jr. a refuzat sa isi sustina recitalul, deoarece nu a putut canta live din cauza trupei sale care nu era prezenta in intregime la eveniment.

Dar cea mai huiduita trupa a fost Heaven, care a facut playback in recital si nu a stiut sa treaca peste momentul in care le-a „sarit” CD-ul.

Categoria “Cel mai bun site” a fost castigata de fetele Heaven, dar site-ul era inca in constructie la momentul voturilor.

Invitatul international a fost Sean Paul, cel care a castigat si premiul pentru “Cel mai bun artist strain”.

La alegerea locatiei evenimentului s-a tinut cont si de faptul ca, anul trecut, orasul Sibiu a fost Capitala Culturii Europene, iar show-ul a stat sub semnul disparitiei maestrului Gil Dobrica, care a murit pe 17 aprilie 2007.

Cel mai bun rock : Iris

Cel mai bun pop : Directia 5

Cel mai bun website : www.trupaheaven.ro

Cea mai buna interpreta solo : Andreea Banica

Cel mai bun dance : Dj Project

Cel mai bun cantec : Ghita – Cleopatra Stratan

Premiul pentru intreaga cariera : Iris

Cel mai bun hip-hop : Cheloo

Cel mai bun download: Ghita – Cleopatra Stratan

Cel mai bun live: Stefan Banica Jr

Cel mai bun debut: Cleopatra Stratan

Cel mai bun grup: Simplu

Cel mai bun album: Everyday- Activ

Cel mai bun alternativ: Suie Paparude

Cel mai bun videoclip: Oficial imi merge bine – Simplu

MTV Romanian Music Awards 2008

In ceea ce priveste editia dn acest an, organizatorii nu pot oferi prea multe detalii, dar anul trecut, in luna decembrie, s-a desfasurat un concurs de identitate pentru MTV Romanian Music Awards 2008, dupa care s-au stabilit logo-ul si afisul MTV RMA 2008.

Premiul a fost in valoare de 2500 RON, iar lucrarile castigatoruui vor deveni elementele vizuale ale Premiilor MTV 2008.

Acestea urmeaza sa fie dezvaluite, in curand, fanilor MTV.

MTV Romania, in portofoliul televiziunilor Pro

Sigla MTV Tot in luna decembrie, a anului trecut, Central European Media Enterprises (CME), cel mai mare grup media din Europa Centrala si de Est, si MTV Networks International au semnat un contract de licenta cu o durata de mai multi ani, pretul tranzactiei nefiind facut public.

In conformitate cu acesta, Pro TV S.A. a obtinut dreptul de a conduce statia locala a MTV Networks International din Romania, MTV Romania. Pretul tranzactiei nu va fi facut public.

MTV Romania emite 24 de ore din 24, avand un continut adaptat in totalitate pietei din Romania, care difuzeaza muzica, atat pe plan local cat si international, dar si programe dedicate tinerilor.

Departamentul de Dezvoltare al MTV Networks International este business-ul cu rata cea mai mare de crestere din cadrul companiei MTV Networks International.

MTV Networks International, detinut de VIACOM Inc., include in portofoliul sau brandurile: MTV, VH1, Nickelodeon, VIVA, Paramount Comedy, Game One, IFILM si Comedy Central, avand statii locale in Rusia, Europa Centrala si de Est, Asia Centrala si Orientul Mijlociu.

Central European Media Enterprises (CME) este cel mai mare trust media din Europa Centrala si de Est.

Compania are in portofoliu 15 canale de televiziune, in 6 tari: TV Nova si Galaxie Sport in Cehia, Pro TV, Pro TV International, Acasa, Pro Cinema si Sport.ro in Romania, Tv Markiza in Slovacia, POP TV si Kanal A in Slovenia, Studio 1+1, 1+1 International, Kino si City in Ucraina si Nova TV in Croatia.