Premiile Oscar, între agonie şi extaz! Cine a ratat nominalizările

Apropo.ro / 15.01.2015, 17:39
Premiile Oscar, între agonie şi extaz! Cine a ratat nominalizările
Acum că au fost anunţate nominalizările la premiile Oscar 2015, încep pariurile şi analizele dedicate filmelor şi actorilor care au şanse să câştige celebra statueta. Totuşi, undeva intr-un colţ de editorial sunt si acei actori si filme care ar fi meritat o nominalizare şi care, la această oră, simt din plin gustul înfrângerii. Cine sunt ei? Haideţi sa vedem!
Anul trecut, Angelia Jolie şi-a făcut debutul regizoral  cu filmul „Unbroken”, o dramă de război impresionantă care are la bază cartea de non-fictiune a lui Laura Hillenbrand, despre viaţa lui Olympian Louis Zamperini, veteran al celui de-al doilea război mondial. Cu toate acestea, filmul a trecut neobservat de Academia Americană de Film care nu l-a nominalizat decât la premiul pentru „Cea mai bună imagine”. 
 
  
O altă actriţă neglijată de membrii Academiei este şi Jennifer Aniston. Ea a încercat anul trecut să impresioneze audienţa cu filmul independent „Cake”, unde face un rol de compoziţie, în care lasă la o parte machiajul sofisticat în favoarea unuia şters, de-a dreptul crud. Nici Amy Adams, una din preferatele membrilor Academiei Americane, daca ar fi să ne luam după ultimele ediţii, n-a intrat în competiţia pentru Oscar de anul acesta, deşi, cu siguranţă, o merită pentru rolul din filmul „Big Eyes”. 
 
 
Un mare favorit la nominalizările Oscar 2015 era, până mai ieri, actorul de culoare David Oyelowo care interpretează în „Selma” rolul lui Martin Luther King, Jr.. „Selma” a obţinut doar două nominalizări: pentru „Cea mai bună melodie” şi „Cel mai bun film”. 
 
 
Una din cele mai mari dezamăgiri ale acestor nominalizări este absenţa lui Jake Gyllenhall, care a făcut un rol de excepţie în ‘Nightcrawler”.
 
 
Nici filmul „Fury” n-a obţinut nominalizările la care se aştepta, deşi succesul lui, atât de crititca, cât şi de public, îl îndreptăţeau.