Premiu special al juriului la Zagreb Tourfilm Festival

De: Mioara Tronaru / 15.07.2013, 17:03
Premiu special al juriului la Zagreb Tourfilm Festival
Televiziunea naţională de turism Travel Mix a obţinut premiul special al juriului la cea de-a II-a ediţie a festivalului de film turistic “Zagreb Tourfilm Festival”.

La începutul lunii iulie, capitala Croaţiei, Zagreb, a găzduit cea de-a II-a ediţie a festivalului de film turistic “Zagreb – Tourfilm Festival”. Scopul “Zagreb Tourfilm Festival” este de a recunoaşte acele producţii din sfera audiovizualului care promovează turismul în toate formele lui: destinaţii turistice, turism de aventură, sporturi extreme, turism sportiv (schi, drumeţii, ciclism…), turism nautic, hoteluri şi resorturi, cultură, tradiţie, turism religios, turism rural, evenimente, târguri şi congrese. Dorinţa organizatorilor este, de asemenea, aceea de a educa şi motiva angajaţii industriei turistice în promovarea destinaţiilor în mod corect, concentrându-se pe grupurile ţintă.

Desfăşurat pe parcursul a trei zile, evenimentul din capitala Croaţiei – care face parte din Comitetul Internaţional al Festivalurilor de Film Turistic, o prestigioasă reţea de festivaluri de film, înfiinţată în urmă cu 25 de ani – a reunit 300 de filme turistice din peste 50 de ţări, printre care si România, reprezentată de Televiziunea naţională de turism Travel Mix. Reportajul “Zagreb, a City Break”, realizat de Nelu Gheorghe – operator imagine şi editor video şi Mădălina Neagoe – realizator, a fost distins cu premiul special al juriului.