Preot din Constanța, arestat pentru trafic de etnobotanice

De: Mia Nicolescu / 09.02.2013, 12:00
Preot din Constanța, arestat pentru trafic de etnobotanice
Un preot de 32 de ani, care slujea la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, a fost reținut de procurorii vasluieni ai DIICOT pentru trafic de etnobotanice.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Gabriel Bucică, preot la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Constanța, este acuzat că a livrat, în 2012, mai multe colete cu etnobotanice liderului unei rețele de comercializare a unor astfel de subtanțe în Vaslui. Pachetele erau luate din Portul Constanța.

Click aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

„Tânărul de 32 de ani a fost reținut de procurorii vasluieni ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Vaslui, urmând ca mâine (n.r. – vineri) să fie prezentat la Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ștraub.

Potrivit anchetatorilor, preotul făcea parte din aceeași rețea destructurată în cursul săptămânii trecute de către procurorii vasluieni ai DIICOT. Atunci, cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, patru din Vaslui și unul din Republica Moldova, au fost arestați preventiv pentru 19 zile.

În urma perchezițiilor făcute la domiciliile bărbaților, polițiștii au confiscate 675 pliculețe cu substanțe etnobotanice, care urmau să fie vândute pe piața vasluiană cu 10 lei bucata.