Preot inaltat la cer cu baloane, dat disparut

De: Manuela Stoicescu / 23.04.2008, 10:00
Preot inaltat la cer cu baloane, dat disparut
Un preot care a incercat sa doboare recordul la "plutit cu ajutorul baloanelor" a fost dat disparut dupa mai bine de 8 ore de la "inaltare".

Un preot brazilian care a incercat sa doboare recordul celei mai lungi perioade petrecute plutind cu ajutorul baloanelor de heliu a fost dat disparut dupa mai bine de 8 ore de la "inaltare". Adelir Antonio de Carli a decloat din orasul Paranagua purtand o casca, un costum special si o parasuta. Opt ore mai tarziu, reverendul a pierdut contactul cu autoritatile iar cei de la sol nu l-au mai putut localiza.

Preotul s-a ridicat la o altitudine de 6096 metri apoi a coborat la 2500 metri pentru a plana deasupra orasului Dourados, la 456 de mile nord vest. Vantul l-a purtat insa in alta directie iar ultima oara cand a reusit sa ia contact cu cei de pe pamant se afla la 30 mile distanta de coasta.

Parintele era echipat cu un dispozitiv GPS, un telefon si un scaun gonflabil si avea experienta si in skydiving, ceea ce face echipajele sa creada ca va fi gasit teafar si nevatamat.