Preotul Crisan il apara pe Mutu

Apropo.ro / 09.09.2004, 10:17
Preotul Crisan il apara pe Mutu
Duhovnicul selecționerului Anghel Iordanescu, arhimandritul Teodor Crișan, starețul Manastirii Dumbrava din județul Alba, se bucura ca fotbalistul Adrian Mutu a renunțat la cercei și la celelalte "prostii de pe el". Teodor Crișan s-a declarat placut

Duhovnicul selecționerului Anghel Iordanescu, arhimandritul Teodor Crișan, starețul Manastirii Dumbrava din județul Alba, se bucura ca fotbalistul Adrian Mutu a renunțat la cercei și la celelalte „prostii de pe el”.

Teodor Crișan s-a declarat placut surprins de atitudinea capitanului echipei naționale, Adrian Mutu. „Am informații sigure ca înaintea meciului a fost miruit și s-a rugat Celui de Sus. Ma bucur ca Adrian și-a dat jos cerceii și celelalte prostii de pe el, mai ramîn doar tatuajele, dar cu acestea nu are ce face. Nu știu de ce el este vînat de toata lumea, nu este în folosul nimanui și este cu atît mai de neînțeles cu cît baiatul își face treaba pe teren”, a precizat Crișan.

Dupa meciul cu Macedonia, selecționerul Anghel Iordanescu a stat de vorba la hotelul Bavaria din Craiova cu duhovnicul sau. Preotul a subliniat ca a ramas surprins de intrarea selecționerului în politica. „Probabil ca așa au fost unele directive, l-a sfatuit cineva sa faca acest pas, nu știu exact ce sa cred. Chiar el a recunoscut ca nu are timp pentru așa ceva”, a declarat Crișan.

Starețul Manastirii Dumbrava a povestit ca selecționerul Iordanescu a mulțumit lui Dumnezeu și Fecioarei Maria pentru victoria obținuta cu Macedonia. „Iordanescu a apreciat ca, în ciuda faptului ca succesul s-a conturat extrem de greu, cele trei puncte reprezinta un pas important în vederea abordarii în bune condiții a jocului, extrem de important de altfel, de la Praga”, a spus preotul Crișan, care a pronosticat înainte de meci un scor de 1-1 sau 2-1 pentru „tricolori”.

Arhimandritul Teodor Crișan a afirmat ca Anghel Iordanescu este foarte credincios. „Chiar daca am învins, în tribunele stadionului au existat și niște indivizi care l-au catalogat pe selecționer drept «pocait» sau «iehovist», dar toata lumea trebuie sa știe ca «Tata Puiu» este creștin ortodox și atît”, a povestit parintele de la Manastirea Dumbrava, cel care i-a daruit lui Iordanescu cruciulița de care acesta nu se desparte niciodata la meciurile susținute de „tricolori”.

Preotul s-a aratat încîntat de faptul ca majoritatea fotbaliștilor din lotul național sînt credincioși, în aceasta categorie nominalizîndu-i pe Florentin Petre, Florin Șoava, Cosmin Barcauan, Bogdan Lobonț, Ciprian Marica, Flavius Stoican, Razvan Raț și Flavius Moldovan. „«Parinte, îi mulțumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat și am ajuns aici pe puterile mele». Acestea au fost cuvintele pe care mi le-a adresat Moldovan în momentul în care ne-am întâlnit”, a adaugat Crișan.

Mediafax