Preparate inedite la „Chefi la cuţite”: de la sărmăluţe umplute cu carne de broască, la mâncare cu insecte

De: Cătălina Matei / 28.09.2016, 13:41
Preparate inedite la „Chefi la cuţite”: de la sărmăluţe umplute cu carne de broască, la mâncare cu insecte
Marţi a fost seara preparatelor inedite la „Chefi la cuţite”, pentru că cei trei juraţi au fost „îmbiaţi” cu farfurii care conţineau de la sărmăluţe umplute cu carne de broască, la mâncare cu insecte

Aceasta din urmă a reuşit să creeze panică la masa juriului pentru că în momentul în care chef Dumitrescu a ridicat cloşul a avut un şoc şi a fugit imediat din platou. Autorul acestui plating a fost Lucian, un tânăr care lucrează ca bucătar în Germania şi care a mâncat multe ciudăţenii la viaţa lui. „Nu pot să stau lângă ea, îmi stă inima”, a exclamat Florin. În cele din urmă însă, acesta a şi gustat din preparat şi a recunoscut că lăcustele gătite de Lucian au gust de alune. Neobişnuitul preparat a fost răsplătit cu toate cele trei cuţite.

Coana Miţa revine în viaţa chefilor, iar marţi seară şi-a propus să îi uimească pe juraţi cu un somon gătit de ea: „Să vezi ce le fac azi! Credeaţi că aţi scăpat de mine?”, le-a spus aceasta când a intrat în platou. Şi Cristi Şerb, câştigătorul primului sezon „Chefi la cuţite”, i-a pregătit o surpriză lui chef Scărlătescu şi a gătit clătite. Dar nu orice fel de clătite, ci unele coapte, din care Cătălin chiar a mâncat una întreagă. Cunoscut pentru faptul că nici nu gustă din acest desert, Scărlătescu a devorat o clătită, spre uimirea colegilor de jurizare. „S-a spart ghinionul, a mâncat una întreagă!”, a exclamat bucuros Cristi Şerb.

Iar Mihaela a reuşit să-I convingă pe cei trei chefi cu un preparat specific turcesc şi să-I emoţioneze cu povestea ei de viaţă. Mihaela Mălăin a primit toate cele trei cuţite din partea chefilor, fără prea multe comentarii. Femeia are o poveste de viaţa ce seamănă cu un scenariu de film. Lucra ca bucătar atunci când a rămas însărcinată şi, după ce a născut, a revenit la locul de muncă. Doar că în scurt timp, patronul a decis să închidă localul. Tot atunci avea să treacă prin cea mai dificilă perioadă din viaţa ei: băieţelul său fusese diagnosticat cu autism şi avea nevoie de bani pentru tratamente şi terapie. Mihaela s-a adunat şi şi-a deschis propriul restaurant chiar în locul lăsat liber de fostul patron. A venit la „Chefi la cuţite” plină de emoţie, iar verdictul chefilor a bucurat-o peste măsură: „Am plâns toată seara. Sunt foarte emoţionată şi aşa mă manifest eu.”