Presa braziliana: O calificare fara magie

Apropo.ro / 20.06.2006, 10:18
Presa braziliana: O calificare fara magie
Presa braziliana considera ca reprezentativa "cariocas", care a învins, duminica, Australia, cu scorul de 2-0, în grupa F de la Cupa Mondiala, s-a calificat în optimile de finala jucând un fotbal lipsit de magie, informeaza AFP. "O calificare dificila", a titrat pe prima pagina cotidianul

Presa braziliana considera ca reprezentativa „cariocas”, care a învins, duminica, Australia, cu scorul de 2-0, în grupa F de la Cupa Mondiala, s-a calificat în optimile de finala jucând un fotbal lipsit de magie, informeaza AFP.

„O calificare dificila”, a titrat pe prima pagina cotidianul O Globo, care noteaza ca Brazilia „a câștigat, dar jucând din nou prost”.

„Fara magie, Brazilia câștiga și se califica” este titlul unui articol aparut în jurnalul Folha de Sao Paulo. „Naționala Braziliei înca nu este pregatita”, considera cotidianul citat.

Comentatorul sportiv Tostao, campion mondial cu Brazilia în 1970, crede ca Ronaldo, deși „s-a mișcat” de data aceasta, înca nu este în forma în teren.

„Bine sau rau, Brazilia în optimi”, a titrat Estado de Sao Paulo, care scrie ca naționala antrenata de Carlos Alberto Parreira nu a entuziasmat prin jocul sau, deși a evoluat în fața Australiei puțin mai bine decât la meciul cu Croația, scor 1-0.

„Calificare obținuta cu sudoare” este titlul unui articol din cotidianul Jornal dos Sports, în timp ce jurnalul sportiv Lance a publicat pe prima pagina o fotografie cu Fred, autorul celui de-al doilea gol al brazilienilor la meciul cu Australia, îngenunchiat în fața drapelului brazilian, pe care deviza „Ordine și progres” a fost înlocuita cu „Calificare și progres”. În paginile interioare, Lance titreaza „Dez(ordine) și progres”, insistând asupra faptului ca prima repriza a fost „penibila”, cu o aparare proasta.

Președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat, luni, ca a fost foarte nervos în timpul meciului cu Australia. „Cred ca traim momente de mare tensiune. De exemplu, în cazul meu, a trecut foarte mult timp de când nu am mai fost atât de nervos și tensionat la un meci al Braziliei”, a spus Lula.

(Redactor: Leila Bolat; [email protected])
Mediafax