Președintele Franței, François Hollande, Interviu Exclusiv pentru TV5 Monde, France 24 și RFI

De: Dragos Tanase / 27.11.2014, 19:00
Președintele Franței, François Hollande, Interviu Exclusiv pentru TV5 Monde, France 24 și RFI
Președintele Franței, François Hollande, va acorda un interviu în exclusivitate jurnaliștilor TV5MONDE, FRANCE 24 și RFI, deseară, joi, 27 noiembrie, de la ora 20.00 (ora României).

Transmisia va avea loc de la Palatul Élysée, unde se va discuta despre cel de-al XV-lea Sommet al Francofoniei de la Dakar și despre solidaritatea dintre țările francofone și comunitatea de valori pe care acestea o împărtășesc cu privire la recentele crize Africa.

Jurnaliștii Xavier Lambrechts (TV5MONDE), Roselyne Febvre (FRANCE 24) și Christophe Boisbouvier (RFI) sunt cei care vor sta de vorbă deseară cu Președintele francez.

Xavier Lambrechts este unul dintre cei doi prezentatori ai emisiunii 64′ le monde en français, principala emisiune de analiză a politicii externe a TV5MONDE, emisiune care prezintă afacerile internaționale din perspectiva țărilor francofone și este difuzată la nivel mondial. Interviul va dura 20 de minute.

România, țara cu cea mai mare audiență TV5 Monde din Europa

TV5MONDE are mai mult de 2,9 milioane de telespectatori români pe săptămână1 – făcând ca România să fie astfel primul bazin de audiență în Europa (cu excepția Franței, Belgiei și Elveției, care au de asemenea alt program decât restul țărilor) și al treilea din lume. (? Audiență cumulată săptămanal, luând în considerare spectatori cu vârsta de peste 15 ani care au vizionat programul cel puțin 1 minut.)

Site-ul în limba franceză, www.tv5monde.com, are peste 30.000 de accesări lunare din România. La începutul anului 2015, TV5MONDE ROMÂNIA va avea un site în limba română.

Prezent în România din 1990, cu subtitrare în limba română de la începutul anului 2008, canalul TV5MONDE se implică în proiecte culturale și educaționale importante, realizate prin colaborarea dintre Franța și România.