Presedintele Republicii Srpska a murit în urma unei crize cardiace

Apropo.ro / 01.10.2007, 09:47
Presedintele Republicii Srpska a murit în urma unei crize cardiace
Presedintele Republicii Srpska, Milan Jelici, a murit duminica, în urma unei crize cardiace, a anuntat premierul entitatii sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, citat de AFP. "Presedintele Republicii Srpska a murit. Este o zi trista pentru noi", a afirmat Dodik la Banja Luka, într-o

Presedintele Republicii Srpska, Milan Jelici, a murit duminica, în urma unei crize cardiace, a anuntat premierul entitatii sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, citat de AFP.

„Presedintele Republicii Srpska a murit. Este o zi trista pentru noi”, a afirmat Dodik la Banja Luka, într-o declaratie difuzata de televiziunea oficiala.

Jelici a murit la vârsta de 51 de ani, într-un spital din Doboj, unde fusese internat în cursul serii, a declarat Dusko Vasici, directorul spitalului.

Jelici, care ocupa functia de sef al Republicii Srpska de la alegerile generale din octombrie 2006, era si presedinte al Federatiei bosniace de fotbal.

Economist si om de afaceri, Jelici a intrat în politica în urma unei remanieri guvernamentale, în martie 2006, când a fost numit ministru al Economiei. Cariera sa politica s-a desfasurat în umbra lui Milorad Dodik, care este si presedinte al Uniunii Social-Democratilor Independenti (SNSD).

El a aprobat si sustinut în mod constant linia dura adoptata de Dodik în legatura cu reformele solicitate de Uniunea Europeana, în special împotriva unificarii fortelor de politie din cele doua entitati bosniace.