Presedintele Senatului francez anchetat intr-o afacere Carrefour

Apropo.ro / 06.06.2007, 10:05
Presedintele Senatului francez anchetat intr-o afacere Carrefour
Presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, al doilea om în stat, va fi anchetat în cadrul unei investigatii demarate, marti, sub acuzatia ca ar fi intervenit în favoarea unui prieten pentru a obtine o serie de contracte publice în schimbul mitei, inclusiv în România, relateaza

Presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, al doilea om în stat, va fi anchetat în cadrul unei investigatii demarate, marti, sub acuzatia ca ar fi intervenit în favoarea unui prieten pentru a obtine o serie de contracte publice în schimbul mitei, inclusiv în România, relateaza AFP.

Parchetul din Paris a decis sa deschida o ancheta dupa ce a „sesizat eventuale fapte legate de trafic de influenta în care figura numele lui Christian Poncelet”, a declarat o sursa judiciara.

Între altele, el s-ar fi întâlnit cu presedintele Senatului român, Nicolae Vacaroiu, la 15 februarie la cererea lui Jean-Claude Bertoldi, care lucra pentru Sogea, o întreprindere de lucrari publice, în scopul de a facilita deschiderea unui magazin Carrefour în România.

Poncelet, membru al formatiunii de dreapta UMP, a dezmintit „categoric”, într-un comunicat, „acuzatiile neadevarate” proferate la adresa sa si a anuntat ca va depune o plângere pentru defaimare.

Poncelet „dezminte categoric aceste acuzatii si nu va tolera ca onoarea sa sa fie patata în scopuri evident politice”, se arata în comunicat. El a adaugat ca va „da instructiuni avocatului sau Paul Lombard de a sesiza autoritatiler judiciare privind acest denunt calomnios, defaimare si violare a secretului anchetei”.

Mediafax