Presedintele Traian Basescu implineste, astazi, 60 de ani

Apropo.ro / 04.11.2011, 09:30
Presedintele Traian Basescu implineste, astazi, 60 de ani
Presedintele Romaniei Traian Basescu implineste astazi 60 de ani. Cu aceasta ocazie, presedintele si-a luat liber pentru a sarbatori alaturi de familie si prieteni.

Traian Basescu si-a facut un prim cadou de ziua sa: si-a luat o zi libera de la serviciu. Intrebat de jurnalisti ce isi doreste de ziua sa de nastere, seful statului a raspuns: „Liniste. Si ceea ce imi doresc o sa si am, adica maine (n.n- astazi) nu vin la serviciu„, a continuat el. „Imi doresc liniste, mi-o iau singur: maine (n.n.- astazi) nu vin la serviciu”, a mai spus seful statului.

Parlamentari ai puterii ii ureaza sefului statului sanatate si putere de munca, in timp ce reprezentanti ai opozitiei spun ca nu au pentru acesta nicio urare.

La remarca unui ziarist legata de varsta „rotunda” pe care o implineste seful statului, acesta a facut o gluma, amintindu-si de perioada in care era ministru al Transporturilor si trebuia sa opereze reduceri de personal.

„Atunci aveam 39-40 de ani si trebuia sa fac restructurari. Am spus atunci sa ii restructureze pe cei batrani, de peste 50 de ani. Acum insa…”, si-a amintit seful statului, razand.

Traian Basescu s-a nascut pe 4 noiembrie 1951 in orasul Basarabi, judetul Constanta. Intre 1981 si 1987 a fost capitan de cursa lunga, apoi, timp de doi ani, sef al agentiei NAVROM din Anvers.

Traian Basescu a absolvit in 1976 Institutul de Marina „Mircea cel Batran”, sectia Comerciala a Facultatii de Navigatie. Intre 1981 si 1987 a fost capitan de cursa lunga, apoi, timp de doi ani, sef al agentiei NAVROM din Anvers. Basescu a renuntat la aventura pe mare si a intrat in politica in anii ’90, cand a devenit sef al Transporturilor Navale Constanta. A fost ministru al Transporturilor intre 1991 – 1992 si 1996 – 2000, apoi primar general al Capitalei, iar din 2004 este presedintele Romaniei. Constanta n-a beneficiat de postura de judet prezidential, deoarece este sub ocupatie PSD-ista si este la coada alocarilor de buget de la Guvernul PDL.