Pretențiile vedetelor când merg în concerte

Apropo.ro / 30.10.2012, 12:30
Ouă de ciocolată, prosoape negre, camere cu oglinzi, flori albe fără miros, zeci de litri de băutură sau multe dulciuri sunt doar câteva dintre pretențiile "minore" ale artistilor care au cântat în tara noastră.

Din galeria numelor celebre care au cântat sau vor cânta în fata românilor se numără Amy Winehouse, Shakira, Motorhead, The Killers, Lady Gaga, Iron Maiden, Anastacia, Madonna, Sting, Scorpions, Alanis Morissette, Jennifer Lopez și lista continuă.

Unii sunt mai pretențioși, poate după cum le este și mărimea onorariului, în timp ce alții se simt bine încercând produsele și obiceiurile traditionale autohtone.

Mai rar, dar exista, vedete internationale care nu îsi doresc altceva decât sa cânte pe scenă. Nu vor nimic din ce s-ar putea numi sofisticat.

Iată o fărâmă din ce pretenții au avut câteva dintre vedetele care au cântat pâna acum în România, dar și ce dorințe au cei ce vor veni:

Sting – a cântat de trei ori în România, și de fiecare dată a suprins prin normalitatea sa. Artistul nu s-a lăsat asteptat pe scenă (așa cum fac alții), ba chiar a intrat cu 10 minute mai devreme. Organizatorilor le-a cerut doar mâncare sănătoasă, daca se poate, și specialități românești.

Sting

Sting

Linkin Park – au rugat de fiecare dată ca nimeni să nu fumeze în backstage și nici să nu se consume alcool. Exigenți în materie de sunet, membrii trupei au cerut un sistem ultraperformant tocmai din Cehia. Au cântat pe o scenă de 400 de metri pătrați cu o înalțime de 14 metri.

Linkin Park

Linkin Park

Shakira – pentru concertul de la București artista a cerut prosoape albe și negre, mobilier de colecție, lucrat manual, canapea cu puf de gâscă, două măsuțe de cafea din lemn indian de sheesham, scaune din același material, o oglindă marocană, platouri cu fructe proaspete, ceaiuri aromate, băuturi fără acid, precum și șase lăzi cu bere româneasca. Și presa autohtonă și internațională.

Shakira

Shakira

Amy Winehouse – a cerut pentru concertul de la București o cameră personalizată cu o masă de recepție uriașă, aer condiționat, opt scaune suplimentare, patru prize, șase prosoape mari de baie și alte patru pentru scenă, un coș mare de gunoi, o oglindă mare, flori proaspăt tăiate, pizza, dulciuri, iaurturi organice, multe baxuri cu alcool și vin vechi de 22 de ani.

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Lady Gaga – la primul ei concert susținut în România artista a cerut 50 de cabine, transformate săli și birouri, bucatarie personală, un studio de repetiții, camera de relaxare pentru cătelul Fozzy, cameră de relaxare pentru ea, flori albe fără miros.

Lady Gaga

Lady Gaga

Lady Gaga a mai cerut și un meniu sănătos, vitaminizant, cu număr limitat de calorii. De asemenea, artista a cerut și conexiune la internet de mare-viteză, pentru a ține legătura permanentă cu fanii săi de pe rețelele de socializare, dar și pentru televiziune prin satelit, la care și-a conectat televizorul personal.

Trupa Scorpions a avut pretenții rezonabile. Dupa ce s-au cazat într-un hotel de 5 stele din Bucuresti, artiștii au cerut să fie transportați fiecare cu câte o masină de lux, iar în backstage au solicitat o canapea din piele albă, 70 de prosoape spălate cel puțin o dată, ciocolată, fructe, lapte cu doar 1,5% grăsime, whisky, bere românească, vin alb și rosu și energizante fără zahăr.

Scorpions

Scorpions

Scorpions a mai cerut ca scena să fie acoperită cu o podea de dans, de culoare neagră, antiderapantă, iar scena să fie securizată pe toate laturile.

Cei de la Red Hot Chili Peppers au cerut, în culise, o camera de relaxare si meditatie, care să fie cât mai aerisită, luminată natural, cu plante verzi și amenajată cu draperii în orice altă culoare decât albastră.

RHCP

În aceasta cameră, RHCP a mai solicitat o masuță de cafea, apă plată, bere fără alcool, lumânări parfumate, boluri cu fructe și legume de sezon, brânzeturi și prșjituri din orez.

Pe lânga acestea, RHCP a mai cerut o cabină izolată fonic pentru toboșarul trupei și o alta pentru solistul Anthony Kiedis.

Madonna – considerată una dintre cele mai pretențioase vedete din lume a solicitat organizatorilor pentru concertul de la București să nu fumeze nimeni în apropierea ei, femei ca pază de corp, 20 linii telefonice, un antrenor și un bucatăr personal, mâncare japoneză. Mai mult, Madonna și-a mobilat singură camera de hotel cu mobila personală pe care o cară în turnee, aranjamente florale, orice flori dar nu și trandafiri, 1.370 de prosoape, apă sfințită Kabbalah și cosmetice cu săruri de la Marea Moartă.

Madonna

Madonna

Cei de la The Killers au solicitat multe flori: colorate și cu coada lungă, 60 de fire de gerbera, trandafiri, margarete, crini, lalele, etc…ca pentru un stoc de florărie.

The Killers

Cei de la AC/DC au solicitat un spatiu potrivit pentru show-ul lor, astfel că Piata Constituției a fost cea mai potrivită. Arena Naționala nu era finalizată la acea vreme. Pretențiile lor au fost decente: au dorit să guste din preparatele tradiționale românești.

AC-DC

AC/DC

Pentru concertul de la București, trupa Aerosmith nu a avut pretenții „prea mari”. S-au cazat la un hotel de 5 stele ales personal de ei în avion, au solicitat mâncare sănătoasă: apă, ceai, fructe, sucuri naturale, sucuri energizante, șase beri, iaurt, friptură de pui, file de vită, cartofi copți, somon de Alaska și legume proaspete. Ei au mai cerut și oprirea traficului aerian pe deasupra scenei lor, pe tot parcursul concertului.

Aerosmith

Guns N’Roses – Liderul Guns N’ Roses, solistul vocal Axl Rose a dorit în camera sa din spatele scenei de la București două vaze a câte 18 trandafiri, albi și roșii. El a mai solicitat un chiropractician, o maseuză, un asistent de garderobă, nouă camere în backstage, fiecare cu rolul ei, trei pentru el și celelalte pentru masaj, sală de mese, relaxare, garderobă, tehnicieni.

Guns N'' Roses - Axl Rose

Guns N’ Roses – Axl Rose

Toate încaperile au fost mobilate total, cu prize reglabile, transformatoare, acces internet. La capitolul mâncare au solicitat carne de pui, piure, legume fierte, meniuri vegetariene, friptură de curcan, spaghete, șampanie de lux, vin roșu, tequila, cola fără zahăr, limonadă, mai multe tipuri de bere premium.

The Prodigy – pentru concertele de la Bucuresti, trupa a solicitat mâncare vegetariană, storcător de fructe, mâncarea să le fie servită în veselă chinezească, tacâmuri de metal, prosoape negre, lumini difuze în camerele din backstage, iar scena acoperită cu mochetă specială gri sau neagră. Ei au solicitat ca agenții de pază sa fie prietenoși cu publicul spectator.

The Prodigy

The Prodigy

The Rolling Stonesmembrii trupei nu au avut cerințe deosebite în ce a privit cazarea, ci doar să fie în camere ghivece cu eucalipt. Desigur, ei au solicitat mai multe camere pentru fiecare din membrii staff-ului și al trupei, dar și pentru luat masa, haine, etc. Așa cum cer aproape toate numele grele din industria muzicii.

Rolling Stones

Rolling Stones

The Rolling Stones au mai solicitat o masă de ping-pong, una de snooker, jocuri video. Ei au mai cerut să fie transportați cu mașini, de preferință Lincoln, Mercedes sau BMW, și să aibă mai mulți șoferi. Mașinile să aibă geamuri fumurii, iar șoferii să cunoască bine limba engleză și orașul.

Jennifer Lopez – una dintre vedetele internaționale care vor concerta în România în 2013, a schimbat deja o posibilă viitoare locație – Romxepo, această sală nu a corespuns din punct de vedere tehnic cerințelor de producție ale managementului lui Jennifer Lopez, iar Bucureștiul nu dispune în prezent de o sală care să poată găzdui concerte de mare anvergură.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Organizatorii concertului, în acord cu managementul artistei au încercat reprogramarea evenimentului în cursul anului viitor care va fi în aer liber. Concertul lui Jennifer Lopez fusese, inițial, programat pentru 14 noiembrie 2012.

Pentru concertul din 2013, Jennifer nu a emis nicio cerere deocamdată, dar se cunoaște faptul că divei îi plac camerele decorate în totalitate în alb, chiar și elementele din cameră – până la bomboane, dulciuri care trebuie să se regăsească în dressing-ul său. Artista obișnuiește să ceară paturi pentru gemenii săi, care o însoțesc la concerte.

J.Lo. preferă cafeaua fără coferină, amestecată chiar în fața ei și în sens invers acelor de ceasornic, îi plac lumânările parfumate în cameră, cu miros de grapefrut și de flori de tei, prosoape albe, trandafiri roșii și albi, crini albi și fructe. Toate acestea, doar într-o primă fază. Alte preferințe și cerințe vor fi comunicate pe parcurs.

CONCERTE ÎN BUCUREȘTI, ÎN 2013

În afara concertului lui JLO, în 2013 vor mai concerta la București:

– Mark Knopfler de la Dire Straits – 29 aprilie 2013, Sala Palatului

– Andrea Bocelli – 10 mai 2013, Piața Constituției

– Depeche Mode – 15 mai 2013, Arena Națională

– Rammstein – 28 iulie 2013, Romexpo

– Lenny Kravitz – va concerta pentru a doua oară în țara noastră, în 2013. Primul concert a fost în 2008.

Lista artiștilor care vor veni la noi rămâne deschisă….