Prețul benzinei îl coboară pe Obama în sondaje

De: Marian Andrei / 13.03.2012, 09:14
Prețul benzinei îl coboară pe Obama în sondaje
Cota de popularitate a președintelui american Barack Obama a scăzut la 41 la sută, cu 9% mai putin decât avea acum o lună, în special din cauza creșterii prțului carburanților.

Desi cota sa de popularitate este în scădere cu opt luni înainte de alegerile prezidentiale, Obama este totuși preferat în fața contracandidaților republicani în cursa pentru Casa Albă. Potrivit acestui sondaj (realizat de New York Times și CBS News), Barack Obama l-ar învinge pe moderatul Mitt Romney cu 47 de procente față de 44 la sută, iar pe ultraconservatorul Rick Santorum cu 48 la sută față de 44 de procente.

Anterior, o altă anchetă, realizată pentru Washington Post și ABC News, arăta de asemenea o scădere de popularitate a președintelui american, dar într-o măsură mai mică. În acest sondaj, două treimi dintre respondenți dezaprobau gestionarea creșterii prețurilor carburanților de către Barack Obama.

Președintele american a recunoscut de mai multe ori că scumpirea carburanților afectează direct numeroase familii americane, care se confruntă în continuare cu criza. Obama a declarat însă că nu există o „soluție magică”.