Prețul benzinei nu va crește

Apropo.ro / 29.11.2013, 09:53
Prețul benzinei nu va crește
Premierul Victor Ponta susține că prețul benzinei nu va crește în urma creșterii accizei la carburanți.

Premierul Victor Ponta susține că prețul benzinei nu va crește în urma creșterii accizei la carburanți, deoarece prețul combustibilului va scădea semnificativ pe bursele mondiale, iar Guvernul va discuta și alte „posibilități fiscale” cu producătorii, astfel încât să fie atenuat orice impact.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Nu va crește pentru că avem un context economic favorabil, în care pe bursele mondiale prețul combustibilului va scădea în mod semnificativ și, atunci, eu cred că impactul pentru cetățean nu va exista. În plus, avem alte posibilități fiscale pe care le-am discutat cu ministrul Chițoiu și pe care le vom discuta cu companiile producătoare în așa fel încât să putem atenua orice fel de impact al acestei noi taxe. Deci, eu cred că impactul asupra populației nu va fi„, a spus Victor Ponta la Antena 3.

Și prognozele specialiștilor sunt că acesta va continua să scadă. Deci va compensa eventualul impact al creșterii acciziei. Sunt două componente ale prețului la pompă – cotația internațională a țițeiului și impozitele. Dacă impozitele cresc un pic, ele sunt compensate pe viitor – așa arată toate tendințele internaționale – de scăderea cotației pe piața internațională„, a spus ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Citește mai multe detalii despre declarația lui Victor Ponta despre prețul carburanților, pe Mediafax.ro