Prețul calatoriilor turistice în spațiu s-a dublat

Apropo.ro / 20.07.2007, 18:44
Prețul calatoriilor turistice în spațiu s-a dublat
Agenția de turism spațial Space Adventures a anunțat ca prețul unei calatorii turistice pe Stația Spațiala Internaționala (ISS) s-a dublat, informeaza Interfax. Prețul unui bilet, care pâna în prezent costa 20 - 25 de milioane de dolari, va varia

Agenția de turism spațial Space Adventures a anunțat ca prețul unei calatorii turistice pe Stația Spațiala Internaționala (ISS) s-a dublat, informeaza Interfax.

Prețul unui bilet, care pâna în prezent costa 20 – 25 de milioane de dolari, va varia între 30 și 40 de milioane de dolari.

Zborurile cu turiști spațiali se numesc de obicei misiuni de taximetrie și sunt utilizate pentru a înlocui echipajele de pe ISS, conform companiei.

Space Adventures a spus ca a rezervat doua locuri pentru turiști la bordul misiunilor rusești Soyuz TMA-13 și Soyuz-TMA-14, în urma discuțiilor cu Agenția spațiala federala (Roscosmos).

Zborurile sunt programate pentru toamna anului 2008 și, respectiv, primavara anului 2009.

Al cincilea și ultim turist care a ajuns pe ISS a fost Charles Simonyi, miliardar american de origine maghiara, co-fondator al companiei Microsoft. Acesta i-a urmat primei femei care a facut turism în spațiu, americanca de origine iraniana Anousheh Ansari.

Mediafax

Tags: