Pretul corect pentru Steaua: 40 milioane € (Prosport)

Apropo.ro / 03.02.2009, 09:13
Pretul corect pentru Steaua: 40 milioane € (Prosport)
ProSport a contactat un specialist in audit pentru a calcula cota de piata a celei mai titrate echipe din fotbalul romanesc.

Daca, initial, patronul a avansat niste estimari haotice, anuntand ca este dispus sa vanda clubul ba cu 20 de milioane de euro, ba chiar si cu 5 la un moment dat, varul sau, Giovanni Becali, a spus ca o suma realista pentru care Gigi ar vinde clubul ar fi de 50 de milioane de euro. O suma apropiata de rezultatul initiativei noastre.

ProSport a incercat sa faca un calcul exact al valorii clubului Steaua cu ajutorul unor specialisti in audit, care au preferat sa isi pastreze identitatea discreta.

Primul pas a fost sa calculam valoarea activelor clubului, adica a proprietatilor pe care le are Steaua, de la lotul de jucatori la parcul auto, de la infrastructura la site si asa mai departe. Apoi, s-a simulat capacitatea clubului de a genera profit, dupa care au urmat criteriile pe baza carora a fost calculata puterea brandului. Conform celor spuse de specialistii contactati de ProSport, valoarea brandului da un procent care se va inmulti cu valoarea efectiva a clubului. In unele cazuri, am rotunjit sumele, fiind destul de greu de prevazut valoarea exacta a celor insumate, in absenta documentelor oficiale. La final a rezultat suma de 40 de milioane de euro!

Mai multe detalii despre pretul Stelei, pe Prosport.ro.

Sursa foto: Prosport